Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Μητσοτάκης: Όσα ισχύουν για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύουν και για την εκκλησία
[CNN Greece]: Μητσοτάκης: Όσα ισχύουν για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύουν και για την εκκλησία

[CNN Greece]: Μητσοτάκης: Όσα ισχύουν για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύουν και για την εκκλησία

Τη δέσμευσή του ότι η κυβέρνηση θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» για την αντιμετώπιση της κρίσης με τον κορωνοϊό ,εξέφρασε οπρωθυπουργός,Κυριάκος Μητσοτάκης ,ο οποίος, εκτίμησε ότι «τα δυσκολότερα είναι ακόμη μπροστά μας». Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει ανακύψει με το κατά πόσο πρέπει οι πιστοί να εκκλησιάζονται αυτές τις μέρες, επισημαίνοντας πως «όσα ισχύουν για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύουν και για την εκκλησία».

«Ο κόσμος όλος αντιμετωπίζει, πλέον, μια πρωτοφανή κρίση δημόσιας υγείας. Η χώρα μας, μέχρι σήμερα, δεν χτυπήθηκε όσο άλλες. Όμως, ας μην έχουμε αυταπάτες: Τα δυσκολότερα είναι ακόμα μπροστά μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτο οποιοσδήποτε εφησυχασμό», σημειώνοντας πως «προτιμήσαμε να πάρουμε εγκαίρως αυστηρά προληπτικά μέτρα, ώστε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού. Και σε αυτόν το δρόμο θα συνεχίσουμε».

Αναφέρθηκε, εκ νέου, στις ευπαθείς ομάδες, τονίζοντας πως «κάποιοι συμπολίτες μας, κυρίως μεγάλης ηλικίας, και όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα, ίσως χρειασθούν νοσηλεία. Αυτούς πρέπει να προστατεύσουμε πρώτα από όλους».

«Ο στόχος μας είναι απλός: Τα τυχόν σοβαρά κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου, ώστε οι ασθενείς να είναι σε θέση να λάβουν τη φροντίδα που αξίζουν και δικαιούνται από τα νοσοκομεία μας».

Διαβεβαίωσε ότι «κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θωρακιστεί η δημόσια υγεία: Προσθέτουμε κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των δημόσιων νοσοκομείων και αξιοποιούμε εγκαταστάσεις ιδιωτικών κλινικών σε όλη τη χώρα» και σημείωσε πως «καμιά δομή δεν περισσεύει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!