Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Μητροπολίτης Μέμφιδος: Πώς ο κορωνοϊός επηρέασε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας (pics&vid)
[CNN Greece]: Μητροπολίτης Μέμφιδος: Πώς ο κορωνοϊός επηρέασε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας (pics&vid)

[CNN Greece]: Μητροπολίτης Μέμφιδος: Πώς ο κορωνοϊός επηρέασε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας (pics&vid)

Στην καρδιά του Καΐρου, λίγα μόλις μέτρα από την ξακουστή αγορά του Χαν Ελ Χαλίλ, βρίσκεται το Χαμζάουι. Σε μια λαϊκή γειτονιά, σε ένα δρόμο που κυριαρχούν καταστήματα με υφάσματα, βρίσκεται η έδρα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Ο πατριαρχικός επίτροπος Καΐρου και Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Greece, μιλά για το πώς αντιμετώπισε το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο την πανδημία του κορωνοϊού και για τα συναισθήματά του που τέλεσε την Ανάσταση στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου χωρίς πιστούς και κεκλεισμένων των θυρών.

«Ήταν ένα Πάσχα θλίψης» λέει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’ σε εγκύκλιό του ζήτησε από όλους τους μητροπολίτες της Αφρικής να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες του κάθε κράτους σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι ναοί Λειτουργούσαν χωρίς πιστούς και κεκλεισμένων των θυρών

Video: Μητροπολίτης Μέμφιδος: Πώς ο κορωνοϊός επηρέασε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Ο ναός του Αγίου Νικολάου θεωρείται ο παλαιότερος ναός της Ορθοδοξίας στο Κάιρο. Η ίδρυση του χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Εδώ γίνονται οι λειτουργίες, οι χειροτονίες, οι νεκρώσιμες ακολουθίες των Πατριαρχών.

Στο ναό φυλάσσεται η κάρα του Αγίου Ματθαίου και τα λείψανα του Αγ. Νεκταρίου. Δίπλα από το ναό βρίσκεται το κελί του Αγ. Νεκταρίου και ο ναός που φέρει το όνομα του αγίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!