Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Μηταράκης: Η εικόνα στο μεταναστευτικό αλλάζει – Ανακτούμε τον έλεγχο
[CNN Greece]: Μηταράκης: Η εικόνα στο μεταναστευτικό αλλάζει – Ανακτούμε τον έλεγχο

[CNN Greece]: Μηταράκης: Η εικόνα στο μεταναστευτικό αλλάζει – Ανακτούμε τον έλεγχο

Τις προτεραιότητες του υπουργείουΜετανάστευσης για το επόμενο διάστημα παρουσίασε στη Βουλή ο Νότης Μηταράκης και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για κριτική με κραυγές την ώρα που οι ροές μειώνονται.

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μηταράκης ανέφερε πως η εικόνα στο μεταναστευτικό αλλάζει. «Aνακτούμε τον έλεγχο», είπε και συμπλήρωσε πως η αποσυμφόρηση στα νησιάεπιτυγχάνεται χωρίς να δημιουργούνται νέες δομές και να γεμίζουν οι υπάρχουν.

Σε ότι αφορά στις δράσεις του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, είπε πως: 1ον) τα νέα κέντρα θα προσφέρουν μία βιώσιμη και αξιοπρεπή καθημερινότητα στους αιτούντες άσυλο που θα διαμένουν σε αυτά. Με συστήματα ελεγχόμενης εισόδου και εξόδου και ασφαλείς περιφράξεις, ώστε να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας και στους διαμένοντες και στις τοπικές κοινωνίες, 2ον) επαναπροώθηση όσων δεν δικαιούνταιδιεθνούς προστασίας.

«Εσείς, σε 4 χρόνια, πραγματοποιήσατε μετά βίας 1.862 επιστροφές. Για εμάς, οι επιστροφές είναι βασικός στόχος της χώρας αλλά και ζητούμενο της διαπραγμάτευσης τουνέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Μετανάστευσης», είπε και σημείωσε πως στόχος είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός. «Ήδη από τον Ιούνιο λειτουργεί η νέα ψηφιακή πύλη η οποία προσφέρει αυτοκαταγραφή ερωτηματολογίου ασύλου, απελευθερώνοντας περίπου 20 χιλιάδες εργατοώρες, μεταβολή στοιχείων, μειώνοντας την ανάγκη επίσκεψης σε περιφερειακά γραφεία. Και δυνατότητα αναζήτησης του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!