Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Μηχανογραφικό 2020: Τα μυστικά και οι παγίδες για τη συμπλήρωσή του
[CNN Greece]: Μηχανογραφικό 2020: Τα μυστικά και οι παγίδες για τη συμπλήρωσή του

[CNN Greece]: Μηχανογραφικό 2020: Τα μυστικά και οι παγίδες για τη συμπλήρωσή του

Αντιμέτωποι με μία δύσκολη απόφαση βρίσκονται πλέον οι περίπου 100.000 υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων , καθώς έχει φτάσει η ώρα που πρέπει να προετοιμαστούν για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Συγκεκριμένα, όταν ανακοινωθούν οι βαθμοί των μαθημάτων θα πρέπει να συνεχίσουν προσεκτικά έως ότου «κλειδώσουν» το τελικό τους μηχανογραφικό, κάτι που οφείλουν να κάνουν έως και τις 17 Ιουλίου.

Η επιλογή των σχολών δεν είναι απλή διαδικασία και απαιτεί ειδική προετοιμασία ακόμη για υποψηφίους που είναι ήδη αποφασισμένοι και στοχεύουν σε μία μόνο σχολή, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που κάνουν λάθος επιλογές με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν πολύ και στο τέλος -πιθανώς- να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους.

Καθοριστικός στην όλη διαδικασία είναι και ο ρόλος της οικογένειας, με τις αποφάσεις για τα οικονομικά δεδομένα που θα διαμορφωθούν από τις επιλογές των παιδιών να έχουν ληφθεί εγκαίρως πριν από τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής».

Επιπλέον, πολλές οικογένειες «ποντάρουν» σε πιθανή μετεγγραφή, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό αποτελεί μια διαδικασία… τυχερού λαχνού.

Ειδικά φέτος, που ο νόμος για τις μετεγγραφές έχει αλλάξει και υπάρχουν αυστηρές προϋποθέσεις, καλό θα ήταν πριν από τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού να γνωρίζει ο ενδιαφερόμενος εάν έχει πιθανότητες να πάρει μετεγγραφή.

Απαραίτητος είναι και ο έλεγχος των αντιστοιχιών των τμημάτων, τις οποίες οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!