Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Μετρό Θεσσαλονίκης: «Έτοιμο για λειτουργία το 2023» επιβεβαιώνει η Αττικό Μετρό
[CNN Greece]: Μετρό Θεσσαλονίκης: «Έτοιμο για λειτουργία το 2023» επιβεβαιώνει η Αττικό Μετρό

[CNN Greece]: Μετρό Θεσσαλονίκης: «Έτοιμο για λειτουργία το 2023» επιβεβαιώνει η Αττικό Μετρό

Τη διαβεβαίωση ότι η διοίκηση της Αττικό Μετρό είναι απόλυτα προσανατολισμένη στην ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης βάσει χρονοδιαγράμματος και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να τελειώσει το έργο στον χρόνο του, τον Απρίλιο του 2023, έδωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Νίκος Ταχιάος.

«Και επειδή πολλοί ρωτούν αν θα επιτύχουμε αυτόν τον χρόνο, θα το επιτύχουμε, μας το έχει τάξει και ο ανάδοχος και φυσικά κι οι δικοί μας σχεδιασμοί σε αυτό κατατείνουν, να ολοκληρώσουμε κάτι που το βρήκαμε ημιτελές και εν πολλοίς περιπετειώδες», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό, όπου οι εκσκαφές για το έργο έφεραν στο φως σημαντικές αρχαιότητες, ο κ. Ταχιάος επισήμανε ότι η άμμος που τις σκεπάζει θα αποσυρθεί εντός του Ιουνίου. Ακολούθως, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η Οριστική Μελέτη (ΟΜ) 2, ώστε να δοθεί η εντολή κατασκευής του σταθμού στον ανάδοχο και να γίνουν οι όποιες συμπληρωματικές συμβάσεις τυχόν χρειάζονται, προκειμένου να προχωρήσει το έργο της απόσπασης, σε διαρκή πάντα συνεργασία με τον ανάδοχο και το υπουργείου Πολιτισμού.

Για το χρονοδιάγραμμα της μελέτης απόσπασης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου, γνωστοποίησε ότι ο ανάδοχος έχει ήδη αρχίσει -σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού- τη διαδικασία για τον σχετικό διαγωνισμό, ο οποίος αφορά την απόσπαση, επανατοθέτηση και ανάδειξη των αρχαιοτήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!