Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Μαγιορκίνης στο CNN Greece: Στην Ξάνθη έχουμε δεύτερο κύμα κορωνοϊού (vid)
[CNN Greece]: Μαγιορκίνης στο CNN Greece: Στην Ξάνθη έχουμε δεύτερο κύμα κορωνοϊού (vid)

[CNN Greece]: Μαγιορκίνης στο CNN Greece: Στην Ξάνθη έχουμε δεύτερο κύμα κορωνοϊού (vid)

Στην Ξάνθη υπάρχει ένα δεύτερο κύμα του κορωνοϊού , όχι όμως και στην υπόλοιπη χώρα, εκτίμησε μιλώντας στο CNN Now ο καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης .

Συγκεκριμένα, όπως είπε, «τα κρούσματα που παρατηρούμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι από δύο περιοχές, είναι από την Ξάνθη και από τη Θεσπρωτία και τα υπόλοιπα είναι τελείως σποραδικά».

«Σε παγκόσμια κλίμακα», συνέχισε, «έχουμε το πρώτο κύμα στο νότιο ημισφαίριο, το οποίο έχει πολύ μεγάλη ένταση και στα Βαλκάνια σε κάποιες χώρες, για παράδειγμα Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία, βλέπουμε το δεύτερο κύμα να βρίσκεται αυτή τη στιγμή με μεγαλύτερη ένταση από ό,τι το πρώτο».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, υπάρχει μία ανησυχία όσον αφορά την έλευση του δεύτερου κύματος και στην Ελλάδα στη μέση του καλοκαιριού. Ωστόσο, διευκρίνισε η πιθανότητα για δυνατό δεύτερο κύμα δεν είναι πολύ μεγάλη.

Όσον αφορά στις έρευνες για την ανακάλυψη εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού , ο κ. Μαγιορκίνης εμφανίστηκε αισιόδοξος από την πορεία της έρευνας στην Οξφόρδη, «γιατί οι κλινικές μελέτες έχουν προχωρήσει και θεωρούν ότι θα υπάρχει μία αποτελεσματικότητα». Όπως ανέφερε, θα γνωρίζουμε την αποτελεσματικότητά του εμβολίου τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Επίσης έχουν παραχθεί αντίγραφα του εμβολίου σε μεγάλους αριθμούς, ώστε να μπορούν να γίνουν διαθέσιμα με την πρώτη αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!