Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Λιβύη: Οι Ρώσοι προσλαμβάνουν Σύρους για να πολεμήσουν στο πλευρό του Χαφτάρ
[CNN Greece]: Λιβύη: Οι Ρώσοι προσλαμβάνουν Σύρους για να πολεμήσουν στο πλευρό του Χαφτάρ

[CNN Greece]: Λιβύη: Οι Ρώσοι προσλαμβάνουν Σύρους για να πολεμήσουν στο πλευρό του Χαφτάρ

Οι προσπάθειες της Ρωσίας να στρατολογήσουν Σύρους για να πολεμήσουν στη Λιβύη για τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ επιταχύνθηκαν τον Μάιο, με την πρόσληψη εκατοντάδων μισθοφόρων, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

Η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner Group διεξάγει τη μίσθωση με την επίβλεψη του ρωσικού στρατού, σύμφωνα με δύο ανώτερες πηγές αντιπολίτευσης της Συρίας και μία περιφερειακή πηγή. Ένα πρώην μέλος του ομίλου Wagner δήλωσε στο Reuters ότι έστειλε για πρώτη φορά Σύριους στη Λιβύη το 2019.

Οι νέες προσλήψεις στη ρωσική προσπάθεια υπέρ του Χαφτάρ περιελάμβαναν 300 από την περιοχή Χομς, μεταξύ των οποίων πρώην μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, σύμφωνα με μία από τις δύο ανώτερες πηγές αντιπολίτευσης, και περίπου 320 από τα νοτιοδυτικά, ανέφερε μια τρίτη πηγή.

Ο ρυθμός πρόσληψης αυξήθηκε καθώς οι μάχες της Λιβύης εντάθηκαν και ο πόλεμος στη Συρία κόπασε, είπε η περιφερειακή πηγή.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο αναφέρει για τη Συριακή σύγκρουση χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο πηγών επί τόπου, περισσότεροι από 900 Σύριοι προσλήφθηκαν από τη Ρωσία για να πολεμήσουν στη Λιβύη τον Μάιο.

Οι μαχητές εκπαιδεύονται σε μια βάση στη Χομς προτού πάνε στη Λιβύη, σύμφωνα με τις πηγές που ανέφεραν μισθούς από 1.000 έως 2.000 δολάρια το μήνα.

Η μετακίνηση μαχητών στη Λιβύη παραβιάζει ένα εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ και ο ενεργός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη στις 19 Μαΐου προέτρεψε το Συμβούλιο Ασφαλείας να σταματήσει «μια μαζική εισροή όπλων, εξοπλισμού και μισθοφόρων».

Λιβύη: Προ των πυλών της Σύρτης οι δυνάμεις του Σάρατζ

Ρωσία και Τουρκία υποστηρικτές των αντιμαχόμενων πλευρών

Η Ρωσία υπήρξε ένθερμος σύμμαχος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, βοηθώντας τον να συντρίψει την εξέγερση στη χώρα του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!