Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Κώστας Α. Καραμανλής: Άνοιγμα του τουρισμού με προστασία της δημόσιας Υγείας
[CNN Greece]: Κώστας Α. Καραμανλής:  Άνοιγμα του τουρισμού με προστασία της δημόσιας Υγείας

[CNN Greece]: Κώστας Α. Καραμανλής: Άνοιγμα του τουρισμού με προστασία της δημόσιας Υγείας

Σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά και τον Κώστα Παπαχλιμίτζο, ο Κώστας Α. Καραμανλής αναφέρθηκε στο άνοιγμα των αερομεταφορών.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υποστήριξε ότι: «Ένας θεμελιώδης λόγος που η Ελλάδα μέχρι σήμερα έχει γίνει διεθνές παράδειγμα προς μίμηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι ότι δεν κάνουμε του κεφαλιού μας αλλά ακούμε τους ειδικούς επιστήμονες. Αυτό ακριβώς κάνουμε και τώρα στο θέμα των αερομεταφορών. Μέσα στην πτήση, λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα που προβλέπονται διεθνώς, όπως είναι η υποχρεωτική πτήση μάσκας. Κατά την άφιξη πτήσεων εξωτερικού στην Αθήνα, ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας της χώρας προέλευσης, γίνονται τεστ COVID-19 είτε σε όλους τους επιβάτες, είτε δειγματοληπτικά. Στη Θεσσαλονίκη, σε αυτή τη φάση γίνονται τεστ σε όλους τους αφιχθέντες από εξωτερικό, ενώ προς το παρόν δεν δέχονται πτήσεις εξωτερικού τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας. Στην πορεία, και ανάλογα με την κατάσταση που θα διαμορφώνεται και τις εισηγήσεις των ειδικών, μπορεί να λάβουμε και νέες αποφάσεις. Στόχος μας είναι να πετύχουμε την απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στο άνοιγμα του τουρισμού και την προστασία της δημόσιας υγείας. Και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.»

Οι υποδομές

Ο κ. Καραμανλής επισημαίνει ότι: «Αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να επενδύσει σε έργα υποδομών, γιατί είναι ένας τομέας που έχει εξαιρετικά υψηλό πολλαπλασιαστή για την οικονομία. Γι’ αυτό τον λόγο και έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων, συνολικού ύψους 13 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!