Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Κορωνοϊός: Τρίτη δέσμη μέτρων ανακοινώνει την Παρασκευή η κυβέρνηση
[CNN Greece]: Κορωνοϊός: Τρίτη δέσμη μέτρων ανακοινώνει την Παρασκευή η κυβέρνηση

[CNN Greece]: Κορωνοϊός: Τρίτη δέσμη μέτρων ανακοινώνει την Παρασκευή η κυβέρνηση

Την τρίτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού , θα ανακοινώσουν, αύριο, Παρασκευή στις 10:30, από κοινού οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο κτήριο του υπουργείουΟικονομικών, χωρίς τη δυνατότητα προσέλευσης δημοσιογράφων, λόγω των μέτρων ανάσχεσης της διάδοσης του κορωνοϊού.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προωθεί ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τις ηλεκτρονικέςπληρωμές των λογαριασμώνρεύματος και θα αντιμετωπίζουν τις όποιες επιπτώσεις στην αγορά και τους καταναλωτές χωρίς επιβάρυνση των προμηθευτών.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ύστερα από τις τηλεδιασκέψεις που είχαν ο υφυπουργός, Γεράσιμος Θωμάς και η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου με τις διοικήσεις των εταιρειών προμήθειας και παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Αντικείμενο ήταν η αξιολόγηση των επιπτώσεων της κρίσης του κορωνοϊού στους καταναλωτές και οι ενδεχόμενες επιπτώσεις της διατάραξης της οικονομικής δραστηριότητας στην εισπραξιμότητα και την ρευστότητα των εταιρειών προμήθειας. Συζητήθηκε η αξιοποίηση των μέτρων στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τον κλάδο, με φόντο αφενός την πτώση της Οριακής Τιμής Συστήματος και των τιμών των δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων, αφετέρου την πτώση της κατανάλωσης ρεύματος και τη μείωση των εισπράξεων από την αγορά.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ αφού άκουσε τις θέσεις και τους προβληματισμούς των εταιρειών, σημείωσε ότι σε αυτό το στάδιο η κρίση του κορωνοϊού τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη αντιμετωπίζεται ως κρίση ρευστότητας, επομένως οι όποιες πρωτοβουλίες θα στοχεύουν στην βελτίωσή της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!