Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Κορωνοϊός στην Ελλάδα: «Άγγιξαν» τα 500 τα νέα κρούσματα τον Ιούνιο – Πού εστιάζουν οι ειδικοί
[CNN Greece]: Κορωνοϊός στην Ελλάδα: «Άγγιξαν» τα 500 τα νέα κρούσματα τον Ιούνιο – Πού εστιάζουν οι ειδικοί

[CNN Greece]: Κορωνοϊός στην Ελλάδα: «Άγγιξαν» τα 500 τα νέα κρούσματα τον Ιούνιο – Πού εστιάζουν οι ειδικοί

Σημαντική αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού σημειώθηκε στη χώρα μας τον Ιούνιο, ανατρέποντας μερικώς την εικόνα που υπήρχε δημιουργηθεί έως τα τέλη Μαΐου.

Η αύξηση θεωρείται εν μέρει αναμενόμενη μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί στη χώρα μας και με την «εισαγωγή» κρουσμάτων από το εξωτερικό καθώς και κάποιες τοπικές εστίες, όπως η περίπτωση του Εχίνου.

Σημειώνεται ότι, μετά την άρση των περιορισμών, οι επιστήμονες είχαν επισημάνει πώς είναι επόμενο να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων, εκτιμώντας ότι αν αυτά κυμανθούν σε αριθμό κάτω των 50 ημερησίως, η αύξηση δεν θα θεωρείται ανησυχητική.

Συνολικά, το μήνα αυτό καταγράφηκαν 492 κρούσματα κορωνοϊού, (στα τέλη Μαΐου ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα ήταν 2.917), με την εικόνα να είναι τουλάχιστον ανησυχητική, αν και σε μεγάλο βαθμό αποδίδεται σε συρροή κρουσμάτων στην Ξάνθη και στη Ροδόπη.

Από την 1η Ιουνίου, άρχισε να καταγράφεται μία αξιοσημείωτη αύξηση των νέων λοιμώξεων, η οποία συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση.

Ενδεικτικό είναι ότι το 18ήμερο από 3 έως 20 Απριλίου, όταν η επιδημία βρισκόταν στο απόγειό της, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ήταν 632.

Η αύξηση αναγκάζει τις Αρχές να βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση, δεδομένου ότι σήμερα, 1η Ιουλίου, η Ελλάδα υποδέχεται επισήμως τους πρώτους ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!