Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Κορωνοϊός: Η Ρωσία έγινε η πέμπτη πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη
[CNN Greece]: Κορωνοϊός: Η Ρωσία έγινε η πέμπτη πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη

[CNN Greece]: Κορωνοϊός: Η Ρωσία έγινε η πέμπτη πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη

ΗΡωσία έγινε σήμερα η πέμπτη πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη από την επιδημία του κορωνοϊού , αφού κατέγραψε περισσότερα από 10.000 νέα κρούσματα για τέταρτη συνεχή ημέρα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 10.559 νέα κρούσματα καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τις 165.929, έτσι η Ρωσία έγινε η πέμπτη πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη από τον covid-19 και η έκτη παγκοσμίως.

Όμως, με 1.537 θανάτους, το ποσοστό θνησιμότητας στη Ρωσία είναι χαμηλότερο σε σχέση με την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Οι ρωσικές αρχές εκτιμούν ότι αυτό οφείλεται σε μια σειρά μέτρων που υιοθετήθηκαν εγκαίρως για να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας: το κλείσιμο των συνόρων, τα περισσότερα από 4 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ που έχουν γίνει, η προετοιμασία των νοσοκομείων, κυρίως στη Μόσχα, επίκεντρο του covid-19 στη χώρα.

Ωστόσο, κάποιες επικριτικές φωνές αμφισβητούν την ακρίβεια των αριθμών αυτών.

Στη χώρα έχει επιβληθεί lockdown εδώ και ένα μήνα και ο πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα τηλεδιάσκεψη με θέμα την ενδεχόμενη σταδιακή άρση των περιορισμών σε κάποιες περιοχές της Ρωσίας από τις 12 Μαΐου.

Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει, όμως, ότι η καραντίνα που ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου και είναι προγραμματισμένο να αρθεί στις 11 Μαΐου ενδέχεται να παραταθεί ή και να γίνει πιο αυστηρή σε κάποιες περιοχές, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!