Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Κορωνοϊός: Ο πρωθυπουργός της Ινδίας προτείνει ως «ασπίδα» τη… γιόγκα
[CNN Greece]: Κορωνοϊός: Ο πρωθυπουργός της Ινδίας προτείνει ως «ασπίδα» τη… γιόγκα

[CNN Greece]: Κορωνοϊός: Ο πρωθυπουργός της Ινδίας προτείνει ως «ασπίδα» τη… γιόγκα

Ο Ινδός πρωθυπουργός ΝαρέντραΜόντι εξεθείασε την γιόγκα ως έναν τρόπο δημιουργίας μιας «προστατευτικής ασπίδας» κατά του κορωνοϊού ,καθώς η χώρα του είναι αντιμέτωπη με μια αύξηση τωνκρουσμάτων.

Ο Μόντι, ο οποίος κάνει συστηματικά γιόγκα από χρόνια, έδωσε αυτή την συμβουλή με μήνυμά του στο YouTube ενόψει της ΠαγκόσμιαςΗμέραςΓιόγκα, την προσεχή Κυριακή.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι μέχρι στιγμής πουθενά στον κόσμο δεν έχουν καταφέρει να αναπτύξουν ένα εμβόλιο για την COVID-19 ή για τον κορωνοϊό», είπε ο Μόντι στο βίντεο που αναρτήθηκε χθες.

Ο Ινδός ηγέτης, ο οποίος είναι χορτοφάγος και απέχει από τοαλκοόλ, ίδρυσε ένα υπουργείο για την προώθηση της γιόγκα, της αγιουρβέδα και άλλων παραδοσιακών ινδικών πρακτικών όταν ανήλθε στην εξουσία το 2014.

Ήταν εκείνος που πρότεινε στα Ηνωμένα Έθνη την ΠαγκόσμιαΗμέρατης Γιόγκα, κάτι που έγινε δεκτό το 2014.

Κατά την ημέρα εκείνη συνήθως συγκεντρώνονται πλήθη για να συμμετάσχουν σε δημόσιεςδιοργανώσεις γιόγκα, όχι μόνο στην Ινδία αλλά και σε όλον τον κόσμο.

Ο Μόντι κάλεσε τους πολίτες αυτή τη χρονιά να γιορτάσουν την ημέρα «σε κλειστούς χώρους».

Ο πρωθυπουργός εξήρε επίσης την γιόγκα ως έναν τρόπο αντιμετώπισης του υπερβολικούστρες που βιώνουν οι πολίτες εξαιτίας της πανδημίας.

Τον Ιανουάριο το αρμόδιο υπουργείο εξέδωσε μια οδηγία για το πώς μπορούν οι θεραπείες της ομοιοπαθητικής και της αγιουρβέδα να βοηθήσουν τους Ινδούς να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!