Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Κορωνοϊός: Πώς πέρασαν οι Έλληνες την καραντίνα (infographic)
[CNN Greece]: Κορωνοϊός: Πώς πέρασαν οι Έλληνες την καραντίνα (infographic)

[CNN Greece]: Κορωνοϊός: Πώς πέρασαν οι Έλληνες την καραντίνα (infographic)

Ένας στους 10 Έλληνες (10,9%) δηλώνουν ότι πέρασαν την περίοδο της καραντίνας, λόγω του κορωνοϊού , μόνοι (19,3% στους ηλικιωμένους), ενώ το μέσο άγχος στην κλίμακα 1-10 μετρήθηκε στο 5,5.

Ποια είναι όμως τα αίτια του άγχους; Το 62% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως υπάρχουν κοντινοί τους άνθρωποι οι οποίοι, κατά τη γνώμη τους, κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα δεδομένα δημοσκόπησης της Metron Analysis που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης ΔιαΝΕΟσις.

Ωστόσο μόνο ένας στους τέσσερις (23,7%) φοβούνται -πολύ ή αρκετά- ότι κινδυνεύουν οι ίδιοι. Το 33% των ηλικίας άνω των 65 ανησυχούν γι’ αυτό το λόγο, αλλά μόνο το 1,6% των νέων ηλικίας 17-24 και το 11% των ηλικίας 25-39 ανησυχούν.

Το 46% του γενικού πληθυσμού, δε, πιστεύουν ότι κινδυνεύουν λίγο ή καθόλου. Ένας στους πέντε, μάλιστα (21,3%) νόμισαν κάποια στιγμή ότι έχουν μολυνθεί από τον ιό, ένα ποσοστό περίπου χίλιες φορές μεγαλύτερο από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα.

Ως προς την πειθαρχία στα μέτρα και στην ερώτηση εάν έχουν βγει από το σπίτι τους τις τελευταίες 24 ώρες, το 63,6% απάντησε θετικά. Ωστόσο, το 61% δήλωσε πως βγήκε για ψώνια ή στο φαρμακείο, ένας στους τρεις (37,6%) για σωματική άσκηση ή βόλτα με το κατοικίδιο και ένας στους τέσσερις (24,2%) για να πάνε στη δουλειά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!