Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: Κορωνοϊός: Σε πολιτιστική «καραντίνα» η Θεσσαλονίκη – Όλες οι ακυρώσεις
[CNN Greece]: Κορωνοϊός: Σε πολιτιστική «καραντίνα» η Θεσσαλονίκη – Όλες οι ακυρώσεις

[CNN Greece]: Κορωνοϊός: Σε πολιτιστική «καραντίνα» η Θεσσαλονίκη – Όλες οι ακυρώσεις

Σε ακυρώσεις παραστάσεων και εκδηλώσεων προχωρούν οι μεγάλοι πολιτιστικοί φορείς της Θεσσαλονίκης , μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων γα τον κορωνοϊό .

Ακύρωση όλων των εκδηλώσεων του μηνός Μαρτίου ανακοίνωσε σήμερα η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ), ενώ το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας (ΚΘΒΕ) προς το παρόν δεν ακυρώνει τις προγραμματισμένες παραστάσεις στις πέντε συνολικά σκηνές του, αλλά μόνο αυτές της Βρεφικής, της Παιδικής και της Νεανικής Σκηνής καθώς και του Θεάτρου Σκιών. Παράλληλα το ΚΘΒΕ, με απόφασή του, αναστέλλει τη λειτουργία της Δραματικής του Σχολής, των Θεατρικών Εργαστηρίων και ακυρώνει όλες τις προγραμματισμένες ξεναγήσεις.

Ειδικότερα, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ακυρώνει την τακτική της συναυλία στις 13/3, «Σεχραζάντ- Νέοι Καλλιτέχνες», το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις 15/3, «Το Δάσος της Μελωδίας», την τακτική συναυλία στις 20/3, «Έτος Μπετόβεν ΙΙ- Γιορτή της Ελευθερίας», το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις 22/3, «Παρέα με τον Μπετόβεν», τη μουσική δωματίου στις 29/3, «Περίπατος με τον Άστορ Πιατσόλα» καθώς και την προγραμματισμένη περιοδεία της ορχήστρας σε Τρίκαλα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα.

Οι ακυρώσεις των εκδηλώσεων αποφασίστηκαν, σύμφωνα με τις γενικότερες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους, αλλά και την υπουργική απόφαση, που απαγορεύει προσωρινά τη διεξαγωγή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με συμμετοχή άνω των 1000 ατόμων για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!