Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Κορωνοϊός – Κοντοζαμάνης: Αδιαπραγμάτευτος ο δημόσιας χαρακτήρας του συστήματος υγείας
[CNN Greece]: Κορωνοϊός – Κοντοζαμάνης: Αδιαπραγμάτευτος ο δημόσιας χαρακτήρας του συστήματος υγείας

[CNN Greece]: Κορωνοϊός – Κοντοζαμάνης: Αδιαπραγμάτευτος ο δημόσιας χαρακτήρας του συστήματος υγείας

Τη θέση της κυβέρνησης ότι «ο δημόσιος χαρακτήρας του συστήματος υγείας είναι αδιαπραγμάτευτος» υπογράμμισε την Κυριακή ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης , αναφερόμενος στις προκλήσεις που δημιούργησε η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Ένα οργανωμένο και σύγχρονο σύστημα υγείας πρέπει να θέτει συγκεκριμένους στόχους και να βάζει προτεραιότητες. Η κρίση μάς δίνει την εμπειρία και τα εργαλεία, προκειμένου να επισπεύσουμε διαδικασίες και να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να έχουμε το πιο σύγχρονο σύστημα υγείας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των πολιτών. Επιπλέον, η κρίση κατέδειξε, σε όλους, ότι ο δημόσιος χαρακτήρας του συστήματος υγείας είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτος. Διασφαλίζουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών σε κάθε απαραίτητη υπηρεσία χωρίς επιβάρυνση», υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – ο Βασίλης Κοντοζαμάνης , σε συνέντευξή του προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, η χώρα φαίνεται να «κερδίζει το στοίχημα» κι ότι «μετά την κρίση, το σύστημα υγείας θα είναι πιο δυνατό».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην λήψη μέτρων και την προετοιμασία του συστήματος υγείας, ο υφυπουργός Υγείας επισήμανε πως «με την έγκαιρη λήψη των μέτρων καταφέραμε να περιορίσουμε τη μετάδοση της νόσου, αλλά και να προετοιμάσουμε καλύτερα το σύστημα υγείας. Είναι ένα παράδειγμα τεκμηριωμένης λήψης αποφάσεων και ταχύτατης ανταπόκρισης της Κυβέρνησης».

Σε ό,τι αφορά στη στελέχωση του ΕΣΥ, ο αρμόδιος υφυπουργός έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι δίνεται «προτεραιότητα στις προσλήψεις στον τομέα της εντατικής θεραπείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!