Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Κορωνοϊός: Καμία απόδειξη ότι ο ιός μεταδίδεται από τα ζώα ή την κατανάλωση κρέατος
[CNN Greece]: Κορωνοϊός: Καμία απόδειξη ότι ο ιός μεταδίδεται από τα ζώα ή την κατανάλωση κρέατος

[CNN Greece]: Κορωνοϊός: Καμία απόδειξη ότι ο ιός μεταδίδεται από τα ζώα ή την κατανάλωση κρέατος

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως τα ζώα -τόσο τα κατοικίδια όσο και αυτά της κτηνοτροφίας- μπορούν να μεταδώσουν τον νέο κορωνοϊό , ανακοίνωσε η γαλλική οργάνωση υγείας Anses, υπογραμμίζοντας πως είναι και «λίγες οι πιθανότητες» να περνά ο ιός από τον άνθρωπο στα ζώα.

Η περίπτωση ενός σκύλου, που βρέθηκε «ελαφρώς θετικός» στον νέο κορωνοϊό στο Χονγκ Κονγκ στα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ ήδη είχε προσβληθεί το αφεντικό του, πυροδότησε εικασίες για την πιθανότητα μετάδοσης της νόσου μέσω της σχέσης ζώου-ανθρώπου.

Ενώπιον αυτής της πιθανότητας, η Anses συγκρότησε μία ομάδα από ειδικούς για να μελετήσουν την υπόθεση αυτή και να εξετάσουν εάν υπάρχει πιθανότητα να περάσει ο ιός μέσω της τροφικής αλυσίδας , δια της κατανάλωσης κρέατος .

Μολονότι ο SARS CoV-2 αναμφίβολα δημιουργήθηκε στις νυχτερίδες πριν περάσει διαμέσου ενός άλλου είδους και στη συνέχεια διαδοθεί στον άνθρωπο, το άλμα του «από τον άνθρωπο προς ένα άλλο ζωϊκό είδος επί του παρόντος φαίνεται λίγο πιθανό», διαβεβαιώνουν οι ειδικοί.

Προς επίρρωση της απόφανσής τους επικαλούνται το γεγονός ότι «κανείς ιός» της ίδιας οικογένειας με αυτήν του κορωνοϊού δεν έχει εντοπισθεί ποτέ σε κάποιο κατοικίδιο ζώο.

«Ακόμη και αν σε κάποια είδη, ο δέκτης στον οποίον προσκολλάται ο SARS CoV-2 για να εισέλθει στα κύτταρα είναι παρών, μόνη η παρουσία τούτη δεν επαρκεί για να επιτρέψει τον πολλαπλασιασμό του ιού», εξηγεί η Anses, προτείνοντας παράλληλα τη διεξαγωγή κι άλλων ερευνών προκειμένου να διαπιστωθούν ποιοι είναι οι παράγοντες που συμβάλλουν κι επιτρέπουν τον πολλαπλασιασμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!