Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Κορωνοϊός: Η Καλιφόρνια απαγόρευσε ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιου με 3.500 επιβαίνοντες
[CNN Greece]: Κορωνοϊός: Η Καλιφόρνια απαγόρευσε ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιου με 3.500 επιβαίνοντες

[CNN Greece]: Κορωνοϊός: Η Καλιφόρνια απαγόρευσε ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιου με 3.500 επιβαίνοντες

Οι αρχές της Καλιφόρνιας απαγόρευσαν τον ελλιμενισμό στο λιμάνι του Σαν Φρανσίσκοκρουαζιερόπλοιο, που είχε ταξιδέψει στη Χαβάη και είχε σε προηγούμενο ταξίδι του μεταφέρει έναν επιβάτη που πέθανε από κορωνοϊό .

Το Grand Princess που μεταφέρει περίπου 3.500 ανθρώπους παραμένει ανοιχτά στις ακτές της Καλιφόρνια, ενώ οι υγειονομικές υπηρεσίες πήραν δείγμα προς εξέταση από τους επιβαίνοντες καθώς κάποιοι φέρουν ύποπτα συμπτώματα.

Τα Κουτιά με τεστ για τον νέο κορωνοϊό μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο πλοίο και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Έντεκα επιβάτες και δέκα μέλη του πληρώματος εμφάνισαν συμπτώματα τα οποία μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι του νέου κορωνοϊού, εποχικής γρίπης ή κοινού κρυολογήματος, δήλωσε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ.

Δύο επιβάτες που είχαν ταξιδέψει με το ίδιο πλοίο σε προηγούμενο ταξίδι του τον περασμένο μήνα μεταξύ Σαν Φρανσίσκο και Μεξικού ασθένησαν αργότερα και στα τεστ που τους έγιναν βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό. Υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μπορεί να μολύνθηκαν ενώ επέβαιναν στο πλοίο.

Ο ένας, ένας ηλικιωμένος από την κομητεία Πλέισερ κοντά στο Σακραμέντο που είχε υποκείμενο νόσημα, πέθανε αυτήν την εβδομάδα. Αυτός ήταν η πρώτη καταγεγραμμένη απώλεια από τον νέο κορωνοϊό στην Καλιφόρνια. Ο άλλος, από την περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, είναι σοβαρά άρρωστος, σύμφωνα με τον Νιούσομ.

Ο κυβερνήτης δήλωσε επίσης ότι οι υγειονομικές αρχές της Πολιτείας συνεργάζονται με τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC) για να επικοινωνήσουν με τους περίπου 2.500 ανθρώπους που επέβαιναν στο πλοίο σε εκείνο το ταξίδι του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!