Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Κορωνοϊός: Υπό τον φόβο νέου κύματος μολύνσεων κάνουν τεστ σε 11 εκατ. κατοίκους στη Γουχάν
[CNN Greece]: Κορωνοϊός: Υπό τον φόβο νέου κύματος μολύνσεων κάνουν τεστ σε 11 εκατ. κατοίκους στη Γουχάν

[CNN Greece]: Κορωνοϊός: Υπό τον φόβο νέου κύματος μολύνσεων κάνουν τεστ σε 11 εκατ. κατοίκους στη Γουχάν

Οι αρχές στην κινεζική πόλη Γουχάν, όπου εμφανίστηκε ο νέος κορωνοϊός , ξεκίνησαν μια φιλόδοξη εκστρατεία για διενέργεια διαγνωστικώντεστ και στα 11 εκατομμύρια των κατοίκων της, μετά τους φόβους για ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων που προκάλεσε η εμφάνιση μιας συστάδας νέων κρουσμάτων.

Τουλάχιστον δύο από τους μεγαλύτερους τομείς της πόλης διένειμαν ανακοινώσεις για την εκστρατεία που θα πραγματοποιηθεί πόρτα – πόρτα και έστειλαν ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια με τα οποία ζητούν πληροφορίες για τα τεστ στα οποία έχουν υποβληθεί οι κάτοικοι και για το αν ανήκουν σε κάποια από τις ομάδες υψηλού κινδύνου, δήλωσαν κάτοικοι.

«Προκειμένου να γίνει καλύτερη χρήση των τεστ νουκλεϊνικού οξέος ως εργαλείο επιτήρησης και σύμφωνα με τις κρατικές προϋποθέσεις για τη διεύρυνση των ελέγχων, αποφασίσαμε έπειτα από μελέτη την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ για όλους τους κατοίκους», σύμφωνα με ένα ερωτηματολόγιο που στάλθηκε σε κατοίκους του τομέα Ούτσανγκ της πόλης, που έχει πληθυσμό περίπου 1,2 εκατ. κατοίκων.

Η Γουχάν τέθηκε υπό καθεστώς lockdown στις 23 Ιανουαρίου το οποίο ήρθη μόλις στις 8 Απριλίου. Ανέφερε έξι νέα κρούσματα μέσα στο Σαββατοκύριακο, τα πρώτα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο επαρχιακών αξιωματούχων, το Reuters ανέφερε προχθές ότι η πόλη σχεδίαζε να πραγματοποιήσει εκστρατεία για τεστ νουκλεϊνικού οξέος σε όλη την πόλη μέσα σε 10 ημέρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!