Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Κορωνοϊός – Εύβοια: Επαναπατρίζονται Σέρβοι τουρίστες θετικοί στον ιό
[CNN Greece]: Κορωνοϊός – Εύβοια: Επαναπατρίζονται Σέρβοι τουρίστες θετικοί στον ιό

[CNN Greece]: Κορωνοϊός – Εύβοια: Επαναπατρίζονται Σέρβοι τουρίστες θετικοί στον ιό

Μετά από δειγματοληψία που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Πευκί της Εύβοιας , επτά τουρίστες από τη Σερβία βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό . Πρόκειται για ασυμπτωματικά κρούσματα της νόσου Covid-19.

Σύμφωνα με ανάρτηση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, οι άνθρωποι που διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό τέθηκαν αρχικά σε περιορισμό. Οι εν λόγω τουρίστες υπεβλήθησαν σε τεστ κορωνοϊού στις 9 Ιουλίου.

Έχει πραγματοποιηθεί η ιχνηλάτηση τυχόν επαφών τους, ενώ ξεκίνησε η επιστροφή τους στη Σερβία.

Όπως μεταδίδει το tvstar.gr , το μεσημέρι του Σαββάτου απο το Πευκί Ευβοίας αναχώρησαν επίσης οι 87 Σέρβοι τουρίστες που βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό στην Αιδηψό, καθώς και τα υπόλοιπα 45 μέλη του γκρουπ από το Πευκί.

Για την επιστροφή τους στη Σερβία χρησιμοποιήθηκαν μισθωμένα οχήματα, στα οποία έχουν προβλεφθεί όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Μέχρι την άφιξή τους στη χώρα, τα λεωφορεία δεν θα πραγματοποιήσουν καμία στάση, ενώ αν προκύψει ανάγκη ο οδηγός θα επικοινωνήσει με τους αρμόδιους ώστε να του δώσουν οδηγίες.

«Από τον έλεγχο των 44 δειγμάτων Σέρβων τουριστών της Βόρειας Εύβοιας που πήρε ο ΕΟΔΥ στις 9 Ιουλίου, προέκυψαν 7 θετικά στον ιό άτομα και 37 αρνητικά», αναφέρει ο κ. Σπανός.

«Τα άτομα αυτά, στο σύνολό τους, (όπως και τα προ ημερών 80 από την ομάδα επισκεπτών της Σερβίας που εξετάσθηκαν στις 8 Ιουλίου), τέθηκαν αρχικώς σε περιορισμό στα καταλύματά τους, ιχνηλατήθηκαν οι τυχόν επαφές τους και κατόπιν οργανώθηκε και ξεκίνησε η επιστροφή τους στη Σερβία με τήρηση όλων των πρωτοκόλλων ασφαλείας, διακριτά για τα θετικά και αρνητικά δείγματα. ΕΟΔΥ, Περιφέρεια και Δήμος απομονώσαμε, ιχνηλατήσαμε και ήδη επαναπατρίζουμε τους Σέρβους επισκέπτες της Β. Εύβοιας», συνεχίζει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!