Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Κορωνοϊός: Επιταχύνεται η άρση του lockdown στην Ιρλανδία – Ανοίγουν καταστήματα και γραφεία
[CNN Greece]: Κορωνοϊός: Επιταχύνεται η άρση του lockdown στην Ιρλανδία – Ανοίγουν καταστήματα και γραφεία

[CNN Greece]: Κορωνοϊός: Επιταχύνεται η άρση του lockdown στην Ιρλανδία – Ανοίγουν καταστήματα και γραφεία

Τα καταστήματα και ορισμένα γραφεία ξανάνοιξαν τις πόρτες τους σήμερα, Δευτέρα, στην Ιρλανδία , καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να επιταχύνει την άρση των μέτρων περιορισμού λόγω της προόδου που συντελέστηκε στη μάχη κατά της επιδημίας του νέου κορωνοϊού .

Οι μισθωτοί, το επάγγελμα και οι συνθήκες εργασίας των οποίων επιτρέπουν να τηρηθεί η φυσική αποστασιοποίηση, προτρέπονται στο εξής να επιστρέψουν στο γραφείο ενώ επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις έως έξι ατόμων.

Οι Ιρλανδοί μπορούν επίσης να κάνουν ψώνια σε όλα τα είδη καταστημάτων (εκτός από τα εμπορικά κέντρα) και να μετακινούνται εντός του τόπου κατοικίας τους ή έως και 20 χλμ. από αυτήν — προηγουμένως επιτρεπόταν η μετακίνηση σε απόσταση μόνο πέντε χλμ. από τον τόπο κατοικίας.

Αυτή η νέα χαλάρωση των μέτρων περιορισμού σημαδεύει ένα νέο μεγάλο στάδιο στο σχέδιο για την έξοδο από το lockdown που επιβλήθηκε στις 28 Μαρτίου προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού — η κυβέρνηση άρχισε να χαλαρώνει τα μέτρα στις 18 Μαΐου.

Η COVID-19 προκάλεσε 1.679 θανάτους στη χώρα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν από τις αρχές. Ένας νέος θάνατος καταγράφηκε χθες, Κυριακή, έναντι ενός μεγίστου 77 θανάτων που είχαν καταγραφεί μέσα σε 24 ώρες στα μέσα Απριλίου.

Μπροστά στην υποχώρηση της επιδημίας ο πρωθυπουργός, Λίο Βαράντκαρ, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι επιταχύνεται η διαδικασία άρσης του lockdown, με την άρση των τελευταίων υποχρεωτικών μέτρων τον Ιούλιο, η οποία προβλεπόταν αρχικά για τον Αύγουστο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!