Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: «O κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί το καλοκαίρι»: Τι εκτιμά Έλληνας καθηγητής του Γέιλ (vid)
[CNN Greece]: «O κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί το καλοκαίρι»: Τι εκτιμά Έλληνας καθηγητής του Γέιλ (vid)

[CNN Greece]: «O κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί το καλοκαίρι»: Τι εκτιμά Έλληνας καθηγητής του Γέιλ (vid)

Η έλευση του καλοκαιριού ενδεχομένως να ανακόψει λιγάκι την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού , προβλέπει ο Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου του Γέιλ, Νικόλας Χρηστάκης.

Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες πανδημίες, ο SARS-CoV-2 δεν θα εξαφανιστεί το καλοκαίρι οπότε «θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα δεύτερο κύμα το φθινόπωρο».

Συζητώντας με τονεκδότη του επιστημονικού περιοδικού JAMA (Journal of the American Medical Association), Howard Bauchner στην εκπομπή «Conversations with Dr. Bauchner», ο Δρ. Χρηστάκης καθηγητής Κοινωνικών και Φυσικών Επιστημών, Παθολογίας και Βιοϊατρικής Μηχανικής και διευθυντής στο Εργαστήριο Ανθρώπινης Φυσιολογίας στο Γέιλ, ανέλυσε το ιστορικό πρότυπο των πανδημιών και των κοινωνικών πτυχών της πανδημίας της COVID-19.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ενώ οι πρώτες μελέτες που έγιναν στην Κίνα προέβλεπαν ότι ο καιρός ίσως δεν παίζει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της πανδημίας, πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα προβλέπουν μείωση κρουσμάτων και θανάτων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο στις προηγούμενες γνωστές πανδημίες, που είχαν ανακοπεί από την ζέστη.

«Το Φθινόπωρο, πιστεύω ότι κατά 75% είναι πιθανόν να επανέλθει (ο κορωνοϊός), όπως συνέβη το 1918 και το 1957, που είχαμε πανδημίες», εξήγησε ο Δρ. Χρηστάκης. Και συμπλήρωσε:

«Είμαστε στην αρχή του πρώτου κύματος» και της μεγάλης ζημιάς που αυτό προκαλεί, σύμφωνα με τον καθηγητή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!