Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Κορωνοϊός: Αναστέλλεται η λειτουργία των δικαστηρίων στην Ξάνθη
[CNN Greece]: Κορωνοϊός: Αναστέλλεται η λειτουργία των δικαστηρίων στην Ξάνθη

[CNN Greece]: Κορωνοϊός: Αναστέλλεται η λειτουργία των δικαστηρίων στην Ξάνθη

Με κοινή απόφαση οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Δικαιοσύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Κώστας Τσιάρας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού , αποφάσισαν την προσωρινή αναστολή των δικών ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων της περιφερειακής ενότητας της Ξάνθης, από 22/06/2020 έως και 15/07/2020.

Η εκ νέου προσωρινή αναστολή λειτουργίας των ποινικών δικαστηρίων στην περιοχή της Ξάνθης κρίθηκε αναγκαία μετά την εμφάνιση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Πιο αναλυτικά, η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρει τα εξής:

«’Αρθρο Πρώτο

  1. Την εκ νέου επιβολή του μέτρου της εν μέρει προσωρινής αναστολής των δικών ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 έως και την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 19.6.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.
  2. Εξαιρούνται από την αναστολή της παρ. 1:

α) Η εκδίκαση αυτόφωρων πλημμελημάτων, εφόσον αφορά κατηγορούμενο που κρατείται δυνάμει των διατάξεων περί αυτόφωρης διαδικασίας.

β) Η κλήρωση των ενόρκων και η έναρξη της συνόδου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, εφόσον κατά τη σύνοδο είναι προσδιορισμένες προς εκδίκαση υποθέσεις που εμπίπτουν στις κατωτέρω περιπτώσεις γ’ και ε’.

γ) Η εκδίκαση κακουργημάτων για τους προσωρινά κρατούμενους κατηγορουμένους, των οποίων συμπληρώνεται κατά περίπτωση, το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!