Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Κορωνοϊός: Αναστάτωση στις φυλακές Κορυδαλλού μετά το θετικό τεστ κρατουμένου
[CNN Greece]: Κορωνοϊός: Αναστάτωση στις φυλακές Κορυδαλλού μετά το θετικό τεστ κρατουμένου

[CNN Greece]: Κορωνοϊός: Αναστάτωση στις φυλακές Κορυδαλλού μετά το θετικό τεστ κρατουμένου

Το θετικό τεστ κορωνοϊού σε κρατούμενο των φυλακών Κορυδαλλού, έχει δημιουργήσει έντονη αναστάτωση.

Ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, διευκρίνισε πως ο Λίβυος, ο οποίος εξετάστηκε και βγήκε θετικός στον ιό, δεν είναι νέος κρατούμενος, αλλά βρισκόταν ήδη σε πτέρυγα της μεγαλύτερης φυλακής της χώρας.

Ο κ. Καρακίτσος είπε: «Ένα κρούσμα κορωνοϊού στη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας, όχι από νεοεισερχόμενο κρατούμενο, αλλά από κρατούμενο που βρισκόταν ήδη και κινούταν μέσα σε μία πτέρυγα έχει δημιουργήσει αναστάτωση. Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν υπήρξε αθρόα διασπορά στα κελιά».

Ο ίδιος, μάλιστα, σημείωσε πως υπήρξε προειδοποίηση του σωματείου του προς όλους τους ιθύνοντες σχετικά με τους κινδύνους της άρσης των μέτρων στις φυλακές.

Τέλος, εξέφρασε την πλήρη άγνοιά του για το εάν θα μεταβεί στη φυλακή κλιμάκιο του ΕΔΟΥ.

Το κρούσμα

Ο καρούμενος είχε κάποιες ενοχλήσεις στον λαιμό, του έγινε το τεστ για τον ιό και βγήκε θετικό. Άμεσα μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Οι Αρχές αναμένουν και τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ που έγινε στον κρατούμενο για να επιβεβαιωθεί πως έχει, πράγματι, μολυνθεί.

Οι κρατούμενοι που μοιράζονται το ίδιο κελί με τον νοσηλευόμενο έχουν τεθεί σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση των επαφών του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!