Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Κόντρα Χαρίτση – Θεοδωρικάκου για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»
[CNN Greece]: Κόντρα Χαρίτση – Θεοδωρικάκου για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

[CNN Greece]: Κόντρα Χαρίτση – Θεοδωρικάκου για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ Τάκη Θεοδωρικάκου και Αλέξη Χαρίτση σχετικά με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που παρουσίασε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ως «επιστροφή στις αδιαφανείς πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος για την αυτοδιοίκηση», κατηγορώντας την κυβέρνηση για «ένα παρωχημένο μοντέλο διακυβέρνησης που στοιχίζει ακριβά στους πολίτες και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων».

Σε σημερινές του δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Τάκης Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε τις απόψεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «εκτός αυτοδιοικητικής πραγματικότητας», κατηγορώντας τον Αλέξη Χαρίτση ότι λέει ψέματα.

«Η προσωπική επίθεση και οι χαρακτηρισμοί του κ. Θεοδωρικάκου ούτε εμένα αγγίζουν ούτε τους πολίτες αφορούν», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, απαντώντας στον υπουργό Εσωτερικών.

Προσθέτει ότι «αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει και για το οποίο ο κ. Θεοδωρικάκος και ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απολογηθούν» είναι τα εξής:

  • Η οικονομική εξαθλίωση που βιώνουν οι ΟΤΑ, για την οποία η κυβέρνηση δεν έχει πράξει απολύτως τίποτα.
  • Το πάγωμα εδώ και έναν χρόνο εκατοντάδων κρίσιμων για τις τοπικές κοινωνίες έργων από την κυβέρνηση που θα έφερνε, υποτίθεται, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.
  • Η εξαπάτηση πολιτών και Δήμων, καθώς τα έργα που παρουσίασαν χθες ως «νέα», όχι μόνο είχαν εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή τους μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», αλλά και στην πλειοψηφία τους είναι ήδη δημοπρατημένα.

«Ας βγουν από τη γυάλα τους», σχολιάζει, «και ας ρωτήσουν τους ίδιους του αυτοδιοικητικούς για τη χρησιμότητα του προγράμματος Φιλόδημος και την καθολική αποδοχή που συνάντησε από αιρετούς και πολίτες».

Ο κ. Χαρίτσης σημειώνει πως ήταν «ένα καινοτόμο πρόγραμμα που κατάργησαν εν μία νυκτί, για να μας γυρίσουν στο παλιό κράτος διαπλοκής που τόσο καλά γνωρίζει η Νέα Δημοκρατία».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!