Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Η κληρονομιά διαχείρισης της πανδημίας οικοδομεί το νέο ΕΣΥ
[CNN Greece]: Η κληρονομιά διαχείρισης της πανδημίας οικοδομεί το νέο ΕΣΥ

[CNN Greece]: Η κληρονομιά διαχείρισης της πανδημίας οικοδομεί το νέο ΕΣΥ

Η επόμενη ημέρα μετά την πανδημία του COVID-19 έχει ξεκινήσει (όσο και εάν ο ιός εξακολουθεί να παραμένει σθεναρά σε πολλές χώρες) και οι προσδοκίες όλων είναι στραμμένες στην οικονομία και στον τουρισμό .

Όμως ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πανδημίας, ήταν και εξακολουθεί να είναι η ΥΓΕΙΑ (η δημόσια, η ιδιωτική, αλλά και η περίθαλψη, και η ΠΦΥ και τα νοσοκομεία) και φυσικά το νέο ΕΣΥ, το οποίο οικοδομήθηκε υπό το πρίσμα έκτακτων και επείγουσων αναγκών, εξαιτίας της σοβαρής υγειονομικήςκρίσης. Το νέο ΕΣΥ πρέπει να παραμείνει ζωντανό και ισχυρό και να αποτελέσει μία νέα πραγματικότητα για την Ελλάδα, ένα παράδειγμα προς μίμηση, όπως άλλωστε αποτέλεσε και η διαχείριση της πανδημίας, η οποία επαινείται παγκοσμίως.

Η Ελλάδα οφείλει να κεφαλαιοποιήσει την μεγάλη προσπάθεια της διαχείρισης της πανδημίας και θα πρέπει να το πράξει με οργανωμένο και συντεταγμένο τρόπο, όπως λειτούργησε και στην υγειονομική κρίση. Μάλιστα όπως τόνισε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στην ημερίδα του ΣΑΦΕΕ για τα Οικονομικά της υγείας μετά την πανδημία, την Πέμπτη 18 Ιουνίου, είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Έγιναν πολλά πράγματα σε μικρό χρονικό διάστημα. Το σύστημα εξοπλίστηκε και χρηματοδοτήθηκε και το 2020 είναι η ώρα των μεταρρυθμίσεων. Είναι χαρακτηριστικό, όπως σημείωσε ο υφυπουργός, ότι στη διάρκεια της πανδημίας, ολόκληρα ΤΕΠνοσοκομείων ήταν σχεδόν άδεια…Το ερώτημα επομένως που προκύπτει αβίαστα τώρα, είναι όχι εάν έχουμε χρήματα, αλλά πώς ξοδεύουμε τα χρήματα και πώς λειτουργούν αποδοτικά οι πόροι, σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!