Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Κύπρος: Αρχίζει η δεύτερη φάση λειτουργίας των αεροδρομίων – Τι πρέπει να ξέρετε πριν ταξιδέψετε
[CNN Greece]: Κύπρος: Αρχίζει η δεύτερη φάση λειτουργίας των αεροδρομίων – Τι πρέπει να ξέρετε πριν ταξιδέψετε

[CNN Greece]: Κύπρος: Αρχίζει η δεύτερη φάση λειτουργίας των αεροδρομίων – Τι πρέπει να ξέρετε πριν ταξιδέψετε

Αρχίζει σήμερα η δεύτερη φάση λειτουργίας των αεροδρομίων της Κύπρου και όλοι οι επιβάτες που θα φτάνουν από χώρες που βρίσκονται στην κατηγορία Α, όπως αυτή διαμορφώθηκε από την ειδική ομάδα του υπουργείου Υγείας, δεν χρειάζεται να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό με αρνητική ένδειξη στον κορωνοϊό , αλλά θα πρέπει να υπόκεινται στον αναγκαίο δειγματοληπτικό έλεγχο.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η ανώτερη διευθύντρια επικοινωνίας της Hermes Airports Μαρία Κουρούπη «παρά το γεγονός ότι ξεκινήσαμε με αρκετές προκλήσεις και ενδοιασμούς, εντούτοις τα πράγματα μέχρι τώρα με την επαναλειτουργία των αεροδρομίων της Κύπρου, κυλούν ομαλά. Το επιβατικό κοινό ακολουθεί κανονικά τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο αεροδρόμιο για τον κορονοϊό, δηλαδή θερμομέτρηση, μάσκες και τηρώντας φυσική απόσταση μεταξύ τους».

Πρόσθεσε πως «από τις 9 Ιουνίου, ημέρα επαναλειτουργίας του αεροδρομίου Λάρνακας, μέχρι και τις 15 του μήνα, διακινήθηκαν από και προς την Κύπρο περίπου επτά χιλιάδες επιβάτες, με 85 πτήσεις, μεταξύ των οποίων και 19 πτήσεις επαναπατρισμού που μετέφεραν 1.266 άτομα. Ωστόσο οι πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτή την περίοδο είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό σε σύγκριση με αυτές που θα εκτελούνταν τη συγκεκριμένη εποχή στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου», είπε, και σημείωσε πως «τις προηγούμενες μέρες φτάνουν στην Κύπρο περίπου χίλιοι επιβάτες την ημέρα».

Σε σχετική ερώτηση η κ. Κουρούπη απάντησε πως από σήμερα αλλάζουν κάποια από τα κριτήρια «για τους εισερχόμενους επιβάτες, αφού όσοι φτάνουν στην Κύπρο από τις 18 χώρες που βρίσκονται στην κατηγορία Α, δεν θα απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εργαστηριακού ελέγχου για κορονοϊό, πάρα μόνο η συμπλήρωση πληροφοριακών στοιχείων καθώς και υπεύθυνων δηλώσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!