Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Κύπρος: Ανοίγουν τα οδοφράγματα στα κατεχόμενα την Κυριακή
[CNN Greece]: Κύπρος: Ανοίγουν τα οδοφράγματα στα κατεχόμενα την Κυριακή

[CNN Greece]: Κύπρος: Ανοίγουν τα οδοφράγματα στα κατεχόμενα την Κυριακή

Από την Κυριακή 21 Ιουνίου, θα επιτρέπεται σε Κύπριους πολίτες και σε πρόσωπα που διαμένουν μόνιμα στην ΚυπριακήΔημοκρατία, η διέλευση από και προς τα κατεχόμενα.

Αυτό αποφασίστηκε σήμερα, Παρασκευή, κατά τη σύσκεψη της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για τον κορωνοϊό υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας, είπε ότι η διέλευση από και προς τα κατεχόμενα θα επιτρέπεται από όλα τα σημεία διέλευσης πλην αυτού της οδού Λήδρας, με προϋπόθεση ότι θα προσκομίζουν πιστοποιητικό διενέργειας μοριακής εξέτασης για την ασθένεια της COVID-19 με αρνητική ένδειξη και με ισχύ τουλάχιστον 72 ώρες πριν από κάθε διακίνηση.

Επιπλέον, οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας θα προβαίνουν σε τυχαίες δειγματοληπτικές εξετάσεις σε πρόσωπα που θα διακινούνται από τα σημεία διέλευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Σεντώνα, η απόφαση δύναται να διαφοροποιηθεί αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Τουρκοκύπριοι – μέλη της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, ενημέρωσαν πως θα επιτρέπονται πτήσεις στα κατεχόμενα από και προς την Τουρκία, την οποία έχουν κατατάξει στην Κατηγορία Α, ενώ την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση την κατατάσσει στις χώρες υψηλού κινδύνου.

Σημειώνεται επίσης πως ομόφωνη ήταν η θέση της επιστημονικής ομάδας πως τα επιδημιολογικά και άλλα στοιχεία που παρέθεσαν προφορικώς και όχι γραπτώς οι Τουρκοκύπριοι μέλη της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 δεν δίνουν σαφή εικόνα για την κατάσταση στα κατεχόμενα, αλλά δημιουργούν σοβαρές αμφιβολίες για τον τρόπο και την ικανότητα επιδημιολογικής αντιμετώπισης της όλης κατάστασης, στις περιοχές στις οποίες η Κυπριακή Δημοκρατία δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!