Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Τα κίνητρα και οι επιδοτήσεις για την ηλεκτροκίνηση – Πότε συμφέρει, ποιες οι διδικασίες
[CNN Greece]: Τα κίνητρα και οι επιδοτήσεις για την ηλεκτροκίνηση – Πότε συμφέρει, ποιες οι διδικασίες

[CNN Greece]: Τα κίνητρα και οι επιδοτήσεις για την ηλεκτροκίνηση – Πότε συμφέρει, ποιες οι διδικασίες

Κίνητρα και επιδοτήσεις που καθιστούν τη χρήσηηλεκτρικών αυτοκινήτων ιδιαίτερα ελκυστική ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από την κυβέρνηση .

Το κόστος χρήσης και συντήρησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι έως και 80% χαμηλότερο σε σχέση με τα συμβατικά, ενώ με τα ανακοινωθέντα μειώνεται σημαντικά το κόστος αγοράς τους και πλησιάζει στο επίπεδο ενός αντίστοιχου συμβατικού.

Αυτά προκύπτουν από την παρουσίαση των μέτρων για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα που έκαναν την Παρασκευή ο υπουργός Περιβάλλοντος – Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης , και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής , και τα στοιχεία που παρέθεσε η γενική γραμματέας του ΥΠΕΝ, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Η δέσμη των μέτρων ενίσχυσης της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων που θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή (το σχετικό νομοσχέδιο προβλέπεται να ψηφιστεί τον Ιούλιο) έχει προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, ποσό με το οποίο θα επιδοτηθεί η αγορά 1.700 ΙΧ, 3.000 δικύκλων (εκ των οποίων 1.500 ποδήλατα), 1.000 ταξί, 6.000 εταιρικών οχημάτων και η εγκατάσταση 1.000 οικιακών σημείων φόρτισης.

Πάντως ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως το ποσό των 100 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2020-2021 είναι μόνο η αρχή. «Θα ακολουθήσουν, όπως είπε, αντίστοιχα τέτοια πακέτα και τα επόμενα χρόνια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις πρόσφατες ανακοινώσεις της για το Ταμείο Ανάκαμψης αγκαλιάζει την ηλεκτροκίνηση και προβλέπει τη χρηματοδότηση 1 εκατ. φορτιστών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!