Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Κέλλυ Ιωάννου για επίθεση με βιτριόλι: Βλέπουμε πώς η τεχνολογία εξελίσσει το έγκλημα (vid)
[CNN Greece]: Κέλλυ Ιωάννου για επίθεση με βιτριόλι: Βλέπουμε πώς η τεχνολογία εξελίσσει το έγκλημα (vid)

[CNN Greece]: Κέλλυ Ιωάννου για επίθεση με βιτριόλι: Βλέπουμε πώς η τεχνολογία εξελίσσει το έγκλημα (vid)

Για το ρόλο του διαδικτύου και το πώς η τεχνολογία μπορεί να διευκολύνει τη ζωή μας αλλά και να βοηθήσει στην εξέλιξη ενός εγκλήματος μίλησε την Παρασκευή στο CNN NOW και τον Χρήστο Γαβαλά η κλινική εγκληματολόγος και Διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Κέλλυ Ιωάννου αναφορικά με την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα.

«Έπρεπε να δοθεί βάση στο γεγονός ότι ο θύτης ήταν ένα άτομο υπεράνω πάσης υποψίας, ήταν ένα άτομο που δεν ήταν εντελώς άγνωστος στο θύμα. Είχα τονίσει και όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία και επιβεβαιώνομαι είναι ο ρόλος του διαδικτύου. Είναι κάτι που δεν έχει επισημανθεί όπως θα έπρεπε. Είδαμε ότι η φερόμενη ως δράστρια είχε καταφύγει σε GPS, σε λογισμικά τα οποία παρακολουθούσανε το θύμα και ήξεραν ανά πάσα ώρα και στιγμή που βρίσκεται. Έχω διαβάσει ότι κάτι τέτοιο απαιτεί ειδικές γνώσεις, ότι ίσως να υπάρχει κάποιος συνεργός», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιος συνεργός ο οποίος ενδεχομένως να βοήθησε την φερόμενη ως δράστρια αλλά πρέπει να μείνουμε σε κάτι πολύ σημαντικό. Ότι η τεχνολογία στα χέρια μας είναι ένα όπλο. Το χρησιμοποιούμε για να διευκολύνεται η ζωή μας αλλά βλέπουμε πως η τεχνολογία βοηθάει και πως εξελίσσει το έγκλημα. Ένα λογισμικό παρακολούθησης είναι εύκολο να το έχει στα χέρια του ο καθένας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!