Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Καθηγητής ιολογίας: Πιθανό τοπικό lockdown σε νησί
[CNN Greece]: Καθηγητής ιολογίας: Πιθανό τοπικό lockdown σε νησί

[CNN Greece]: Καθηγητής ιολογίας: Πιθανό τοπικό lockdown σε νησί

Την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού σε μπαρ της Μυκόνου εξέφρασε ο καθηγητής ιολογίας και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ ΓιώργοςΣουρβίνος, υπογραμμίζοντας πως ο κορωνοϊός δεν έχει φύγει από τη χώρα μας και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν τοπικά lockdown εάν παρουσιαστεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σε νησί ή περιοχή με πολλά κρούσματα .

«Τέτοιου είδους εικόνες μπορούν να δημιουργήσουν εστίες, μικρές ή μεγάλες, ανά πάσα στιγμή με ταχύτατη διασπορά» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, ο καθηγητής ιολογίας τόνισε πως το καλοκαίρι αυτό θα είναι διαφορετικό και πως πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε στην ιδέα.

«Όλοι πρέπει να δείξουμε την αντίστοιχη υπευθυνότητα» απάντησε, απάντησε σχολιάζοντας την επιχειρηματολογία των καταστηματαρχών, ότι δεν μπορούν όλο το βράδυ να επιτηρούν τους τουρίστες που πίνουν τους ποτό τους.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι καταλαβαίνει και κατανοεί τα σχόλια περί οικονομίας καθώς «είναι μια λεπτήισορροπία και μια πολύ δύσκολη εξίσωση που πρέπει να λυθεί μεταξύ της δημόσιας υγείας και του τουρισμού και της επανεκκίνησης της οικονομίας».

Μάλιστα, ο κ. Σουρβίνος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown σε νησιά ή σε περιοχές όπου θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων.

Όπως τόνισε η επιτροπή αξιολογεί κάθε στιγμή τα επιδημολογικά δεδομένα και «μπορεί να ληφθούν μέτρα σταδιακήςάρσης της χαλάρωσης των μέτρων ή ακόμη και ένα τοπικό lockdown.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!