Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: «Καμπάνα» 150 εκατ. δολαρίων στη Deutsche Bank για τις πληρωμές Επστάιν
[CNN Greece]: «Καμπάνα» 150 εκατ. δολαρίων στη Deutsche Bank για τις πληρωμές Επστάιν

[CNN Greece]: «Καμπάνα» 150 εκατ. δολαρίων στη Deutsche Bank για τις πληρωμές Επστάιν

Πρόστιμο ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται να πληρώσει ηDeutsche Bank για το γεγονός ότι επέτρεψε στον πολυεκατομμυριούχο χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν να κάνει πληρωμές σε Ρωσίδες μοντέλα και αναλήψεις ύποπτων χρηματικών ποσών επί πέντε χρόνια, ως πελάτης της γερμανικής τράπεζας. Πρόκειται για τον πρώτο διακανονισμό με το πολιτειακό υπουργείο Οικονομικών της Νέας Υόρκης αυτού του είδους εις βάρος τράπεζας που σχετίστηκε με τον Επστάιν.

Το πρόστιμο είναι ακόμη ένα άλλο πλήγμα για τη φήμη της Deutsche Bank καθώς διέρχεται μια σημαντική αναδιάρθρωση, μετά από πέντε χρόνια ζημιών συνολικού ύψους άνω των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Επί χρόνια, η εγκληματική, καταχρηστική συμπεριφορά του κ. Επστάιν ήταν ευρέως γνωστή, εντούτοις, μεγάλα ιδρύματα συνέχιζαν να συγχωρούν αυτό το ιστορικό και να δανείζουν την αξιοπιστία τους ή τις υπηρεσίες τους προς οικονομικό κέρδος», δήλωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, σε ανακοίνωσή του.

Η Νέα Υόρκη διαπίστωσε «σημαντικές αποτυχίες συμμόρφωσης» στις συναλλαγές της Deutsche Bank με τον Επστάιν, τον οποίο η τράπεζα θεωρούσε «υψηλού κινδύνου».

Γνώριζε επίσης το παρελθόν του Επστάιν για μαστροπεία και σεξουαλικήκακοποίηση , συμπεριλαμβανομένης της παραδοχής ένοχης του για το αδίκημα της πορνείας το 2007, αλλά αγνόησε αυτές τις «προειδοποιητικές ενδείξεις» και διενήργησε εκατοντάδες συναλλαγές που «προφανώς αναμειγνύονται» με το παρελθόν του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!