Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [CNN Greece]: Οι ήρωες του NHS: Οι άνθρωποι που πολεμούν τον κορωνοϊό με το φακό του Rankin
[CNN Greece]: Οι ήρωες του NHS: Οι άνθρωποι που πολεμούν τον κορωνοϊό με το φακό του Rankin

[CNN Greece]: Οι ήρωες του NHS: Οι άνθρωποι που πολεμούν τον κορωνοϊό με το φακό του Rankin

Ο Rankin είναι ένας από τους γνωστότερους και σημαντικότερους φωτογράφους πορτρέτων, και είναι ελάχιστοι οι διάσημοι που δεν έχουν ποζάρει για το φακό του. Στο τελευταίο του project επέλεξε να φωτογραφίσει τους καθημερινούς ήρωες του NHS, του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας, που μάχονται τον κορωνοϊό .

O Βρετανός φωτογράφος πορτρέτου έστρεψε τον φακό του στους καθημερινούς ήρωες που δεν είναι διάσημοι, στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) που έδωσαν και δίνουν σκληρή και ασταμάτητη μάχη κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Σε μια σειρά από 12 πορτρέτα, με την οποία τιμάται η 72η επέτειος ίδρυσης του NHS, ο Rankin ρίχνει τους προβολείς στο θαρραλέο ιατρικό προσωπικό από διάφορες περιοχές της χώρας, σε μια μαία, σε έναν χειριστή κλήσεων έκτακτης ανάγκης, σε μία νοσοκόμα, σε μία καθαρίστρια σε νοσοκομείο, σε ένα μέλος παραϊατρικού προσωπικού κ.ά.

@Rankin/NHS

«Έχω εργαστεί στο NHS όταν ήμουν νεότερος, είναι μία δουλειά που είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου», είπε ο φωτογράφος.

Πιο πρόσφατα, το 2019, συνεργάστηκε με τον οργανισμό δημόσιας υγείας της Αγγλίας σε μια εθνική εκστρατεία για την ψυχική υγεία.

@Rankin/NHS

Τα πορτρέτα δημιουργήθηκαν σε τέσσερις ημέρες υπό συνθήκες αποκλεισμού με μέτρα προφύλαξης και απόστασης. «Η κοινωνική απόσταση όταν φωτογραφίζουμε ανθρώπους είναι πολύ παράξενη πρέπει να φωνάζουμε από απόσταση δύο μέτρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!