Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: Υπουργείο Πολιτισμού: Πάνω από δύο εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του Ελεύθερου Θεάτρου (πίνακες)
[CNN Greece]: Υπουργείο Πολιτισμού: Πάνω από δύο εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του Ελεύθερου Θεάτρου (πίνακες)

[CNN Greece]: Υπουργείο Πολιτισμού: Πάνω από δύο εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του Ελεύθερου Θεάτρου (πίνακες)

Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 2.314.800 ευρώ ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, το υπουργείο Πολιτισμού για την ενίσχυση του Ελεύθερου Θεάτρου.

Ειδικότερα, με 2.099.000 ευρώ επιχορηγούνται 111 επαγγελματικά θεατρικά σχήματα για θεατρικές παραγωγές της καλλιτεχνικής περιόδου 2020-21. Με το ποσό των 215.800 ευρώ επιχορηγούνται 15 ακόμη φορείς και ομάδες, για θεατρικές δράσεις το 2020.

Συνολικά κατατέθηκαν 156 εμπρόθεσμες προτάσεις και το ποσό που η Γνωμοδοτική Επιτροπή Θεάτρου είχε αρχικά στη διάθεσή της «ανερχόταν στο ύψος των 1.000.000 ευρώ, το οποίο μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής προς την υπουργό Πολιτισμού, δεδομένης της πανδημίας και των αποτελεσμάτων της, τελικά διπλασιάστηκε στα 2.000.000 ευρώ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Οι δε επιχορηγήσεις για το Ελεύθερο Θέατρο «δεν στοχεύουν να καλύψουν το συνολικό κόστος κάθε παραγωγής, αλλά τη μερική στήριξη των παραγωγών, με προτεραιότητα στην όσο το δυνατόν ικανοποιητικότερη διασφάλιση όσων καλλιτεχνών συμμετέχουν σε αυτές».

Επίσης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δέχτηκε το αίτημα της Επιτροπής να επεκταθεί η καλλιτεχνική περίοδος 2019-2020 έως τις 31 Μαΐου του 2021, ενώ η καλλιτεχνική περίοδος 2020-2021 παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, ώστε να δοθεί χρόνος σε όλες τις ομάδες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Όσον αφορά την ποιότητα των αιτήσεων προς επιχορήγηση, η Επιτροπή στο σκεπτικό της αναφέρει ότι «νιώθει για μια ακόμη φορά την ανάγκη να σημειώσει την ανησυχία της για την απουσία της έμφασης στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων εκφραστικών μέσων από τις περισσότερες προτάσεις».

Ανησυχητικό επίσης βρίσκει «τον συνεχή κατακερματισμό των δυνάμεων, ενώ η κινητικότητα των σχημάτων και οι συνεργασίες μεταξύ των καλλιτεχνών αποδεικνύονται χρόνο με τον χρόνο λιγότερες».

«Η Επιτροπή θα επιθυμούσε οι προτάσεις να μην επικεντρώνονται στην περιληπτική περιγραφή του προτεινόμενου έργου, αλλά να προχωρούσαν στην εναργέστερη αποτύπωση του οράματος της σκηνικής του ανάπτυξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!