Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Ως «ύποπτοι» καλούνται σήμερα στην Προανακριτική Παπαγγελόπουλος – Φιλιππάκης – Τάρκας – Παπαδάκου
[CNN Greece]: Ως «ύποπτοι» καλούνται σήμερα στην Προανακριτική Παπαγγελόπουλος – Φιλιππάκης – Τάρκας – Παπαδάκου

[CNN Greece]: Ως «ύποπτοι» καλούνται σήμερα στην Προανακριτική Παπαγγελόπουλος – Φιλιππάκης – Τάρκας – Παπαδάκου

Ο φάκελος Προανακριτική Επιτροπή στην οποία έχουν κληθεί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ως ύποπτος, αλλά και οι εκδότες Γιάννης Φιλιππάκης και Αλέξανδρος Τάρκας και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, ανοίγει και πάλι σήμερα το απόγευμα.

Τα τρία αυτά πρόσωπα «συμπαρασύρονται» νομικά μετά την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής να διευρύνει το κατηγορητήριο για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και στην αποψινή συνεδρίαση της Επιτροπής καλούνται «για παροχή εξηγήσεων χωρίς όρκο» και την ενημέρωση τους ως προς τα δικαιώματα τους όπως αυτά απορρέουν από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα παραστεί μαζί με τον συνήγορο του Δημήτρη Τσοβόλα, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό εάν θα παρουσιαστούν αυτοπροσώπως ή θα στείλουν υπομνήματα οι κ.κ. Φιλιππάκης, Τάρκας και Παπαδάκου.

«Είτε ως μάρτυρας, είτε δέσμια θα πάω στην προανακριτική επιτροπή και θα δώσω όλα τα στοιχεία που έχω», δήλωσε, με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αυγή», η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου και κατήγγειλε ότι καλείται, ως ύποπτη, για να «ξεπλυθεί» το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ, διότι ο Σάμπυ Μιωνής «ποτέ δεν φορολογήθηκε γι’ αυτά τα χρήματα».

Και οι τέσσερις θα κατά τη σημερινή συνεδρίαση μπορούν να λάβουν γνώση των αξιόποινων πράξεων που τους αποδίδονται και να παράσχουν, εφόσον το επιθυμούν, εξηγήσεις. Επίσης έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τη λήψη προθεσμίας για την παροχή εξηγήσεων, προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή, να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας, να προτείνουν μάρτυρες και να προσκομίσουν αποδεικτικά μέσα προς αντίκρουση της κατηγορίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!