Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Υπέρ της γερμανικής οικονομικής βοήθειας για την Ευρώπη ο Σολτς
[CNN Greece]: Υπέρ της γερμανικής οικονομικής βοήθειας για την Ευρώπη ο Σολτς

[CNN Greece]: Υπέρ της γερμανικής οικονομικής βοήθειας για την Ευρώπη ο Σολτς

Τη βούληση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να υποστηρίξει την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών χωρών που πλήττονται από την κρίση τουκορωνοϊού με οικονομική βοήθεια υπογράμμισε ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς λίγο πριν από την έναρξη της γερμανικής Προεδρίας του Eυρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο ξεκινά την 1η Ιουλίου.

«Η ευημερία μας στη Γερμανία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το γεγονός ότι οι εταιρείες μας πωλούν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό ή μπορούν να αγοράσουν προϊόντα από εκεί. Η Ιταλία, η Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι εξαιρετικά σημαντικοί εμπορικοί εταίροι για τη Γερμανία. Γι ‘αυτό είναι και προς το δικό μας συμφέρον αν όλοι συμβάλλουμε, ώστε αυτές οι χώρες, οι οποίες επλήγησαν ιδιαίτερα από την πανδημία του κορωνοϊού, τα καταφέρουν να σταθούν γρήγορα στα πόδια τους», δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξη του στο «Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

Ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός είπε επίσης ότι «η Γερμανία θα προσφέρει τη βοήθειά της, διότι είμαστε αλληλέγγυοι. Εξάλλου, δεν είμαστε οι πρώτοι που το κάνουμε από τότε που εισήχθη το ευρώ. Ήδη ο καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ προσέφερε οικονομική βοήθεια στην Ιταλία».

Υπενθυμίζεται ότι η καγκελάριος Μέρκελ είχε προτείνει τον Μάιο, μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, τη δημιουργία ενός Ταμείου ανάκαμψης ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ για να βγει η ευρωπαϊκή οικονομία από την κρίση του κορωνοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!