Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ: Ζητά από την Ουγγαρία ανάκληση της νομοθεσίας για το άσυλο
[CNN Greece]: Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ: Ζητά από την Ουγγαρία ανάκληση της νομοθεσίας για το άσυλο

[CNN Greece]: Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ: Ζητά από την Ουγγαρία ανάκληση της νομοθεσίας για το άσυλο

Η ΎπατηΑρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ζήτησε από την κυβέρνηση της Ουγγαρίας να ανακαλέσει τη νέα νομοθεσία που υιοθέτησε, η οποία αυστηροποιεί το σύστημα παροχήςασύλου κατά παράβαση της διεθνούςνομοθεσίας , όπως εκτιμά η υπηρεσία.

Τον Μάιο η Ουγγαρία έκλεισε τις ζώνες τράνζιτ που είχε δημιουργήσει στα σύνορά της, αφήνοντας ελεύθερους περίπου 300 μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι κρατούνταν σε άθλιες συνθήκες, ενώ παράλληλα αυστηροποίησε τους κανόνες παροχήςασύλου, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την παροχή ασύλου σε νέους αιτούντες.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ΒίκτορΟρμπάν είναι ένας από τους πιο ένθερμους αντιπάλους της μετανάστευσης προς την Ευρώπη από τη ΜέσηΑνατολή και την Αφρική. Το 2015, στο απόγειο της μεταναστευτικής κρίσης, ο Ορμπάν έκλεισε τα νότια σύνορα της χώρας, εμποδίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν από τη χώρα και να κατευθυνθούν προς τη δυτική Ευρώπη.

Βάσει των νέων κανόνων, όσοι επιθυμούν να λάβουν άσυλο στην Ουγγαρία θα πρέπει να κάνουν αίτηση στα προξενεία των γειτονικών χωρών και όχι στα σύνορα της χώρας.

«Η αποτελεσματική πρόσβαση σε μια χώρα είναι βασική προϋπόθεση ώστε να μπορεί να ασκείται το δικαίωμα στο άσυλο», τόνισε.

Η Ύπατη Αρμοστεία κάλεσε την κυβέρνηση Ορμπάν να αποσύρει τη νομοθεσία αυτή και να προσαρμόσει το σύστημά της παροχής ασύλου στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες προστασίας των ανθρωπίνωνδικαιωμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!