Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Η οικονομική κρίση καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις – Το ερώτημα για τις εκλογές
[CNN Greece]: Η οικονομική κρίση καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις – Το ερώτημα για τις εκλογές

[CNN Greece]: Η οικονομική κρίση καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις – Το ερώτημα για τις εκλογές

Η οικονομική κρίση εξελίσσεται στον βασικό παράγοντα που καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις.

Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού όλα δείχνουν ότι η ύφεση θα πλησιάσει ή και θα ξεπεράσει τις χειρότερες στιγμές του Μνημονίου.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο ανησυχητική αφού οι πρώτες ενδείξεις από τον τουρισμό μόνο ενθαρρυντικές δεν είναι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB η ανεργία έχει εξελιχθεί σε Νο1 πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. (49,3% των ερωτηθέντων). Το 62,1% απάντησε στην έρευνα ότι το εισόδημα του νοικοκυριού του έχει μειωθεί ή θα μειωθεί, ο φόβος είναι το κυρίαρχο συναίσθημα (49%), ενώ το 54,6% πιστεύει ότι τα πράγματα πάνε άσχημα στη χώρα. Την ίδια στιγμή, η ΝΔ καταγράφει ένα τεράστιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, 40,1% έναντι 21,9%. Στην πραγματικότητα, η εντεινόμενη ανησυχία για την οικονομία συνιστούν τις δύο βασικές παραμέτρους της πολιτικής ζωής.

Η διπλή στόχευση Μητσοτάκη

Χτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δύο κινήσεις για να στείλει τα ανάλογα μηνύματα για την οικονομία.

Πρώτον, με την παρουσία του στην τελετή για την έναρξη των κατεδαφίσεων στο Ελληνικό, θέλησε να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας ότι οι επενδύσεις μπορούν να ξεμπλοκάρουν, ακόμα και σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας. Σήμερα στον Φιλελεύθερο ο πρωθυπουργός δήλωσε:

Δεύτερον, απαντώντας στη Φώφη Γεννηματά στη Βουλή, ανακοίνωσε πέντε νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας, θέλοντας να δείξει ότι η κυβέρνηση κατανοεί το μέγεθος του προβλήματος και προσαρμόζει την πολιτική της σε αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!