Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Γκίκας Μαγιορκίνης στο CNN Greece: Το άνοιγμα στον τουρισμό κίνηση με ρίσκο που δεν μπορούμε να αποφύγουμε
[CNN Greece]: Γκίκας Μαγιορκίνης στο CNN Greece: Το άνοιγμα στον τουρισμό κίνηση με ρίσκο που δεν μπορούμε να αποφύγουμε

[CNN Greece]: Γκίκας Μαγιορκίνης στο CNN Greece: Το άνοιγμα στον τουρισμό κίνηση με ρίσκο που δεν μπορούμε να αποφύγουμε

Την εκτίμησή του ότι το άνοιγμα στον τουρισμό και σε μία όσο το δυνατόν ελληνική θερινή κανονικότητα, όπως την γνωρίζουμε καλά στη χώρα μας, ενέχει ρίσκο, εκφράζει στο CNN Greece, ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο κ. Μαγιορκίνης μόλις 42 ετών, είναι ένας έμπειρος και διεθνής πλέον ιολόγος -πολυβραβευμένος για τις έρευνές του- με ζηλευτό βιογραφικό και ακόμη πιο ζηλευτή καριέρα. Η εμπειρία του δε γύρω από τους κορωνοϊούς, είναι μεγάλη και πλούσια. Έχει συνεπώς ιδιαίτερη σημασία, η εκτίμησή του για την επόμενη ημέρα της πανδημίας, της οικονομίας και της έναρξης της τουριστικής σεζόν.

Είναι μία κίνηση με συγκεκριμένο ρίσκο, την οποία ωστόσο δεν μπορούμε να αποφύγουμε, σημειώνει ο καθηγητής, αναφορικά με το άνοιγμα του τουρισμού, προσθέτοντας, ότι ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, πασχίζουμε να ποσοτικοποιήσουμε και να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους.

Επομένως, από πλευράς δημόσιας υγείας χρειαζόμαστε την συμβολή του κόσμου, τονίζει ο συνομιλητής μας, ο οποίος μας συστήνει να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό και να εφαρμόζουμε με αυστηρή επιτήρηση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ακόμη και τώρα που οι επιδημιολογικοί μας δείκτες, είναι θετικοί.

Η Ελλάδα σήμερα μπορεί να επαινείται απ’ όλο τον κόσμο για την συνετή και αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας του COVID-19, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε ξεμπερδέψει με τον ιδιότυπο ιό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!