Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Γιαλλουρίδης στο CNN Greece: Ο Ερντογάν έχει τον τελευταίο λόγο για την Αγία Σοφία (vid)
[CNN Greece]: Γιαλλουρίδης στο CNN Greece: Ο Ερντογάν έχει τον τελευταίο λόγο για την Αγία Σοφία (vid)

[CNN Greece]: Γιαλλουρίδης στο CNN Greece: Ο Ερντογάν έχει τον τελευταίο λόγο για την Αγία Σοφία (vid)

Την εκτίμηση ότι «είναι ανέκδοτο να λέμε ότι λέμε ότι περιμένουμε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τουρκίας για την υπόθεση της Αγίας Σοφίας » κι ότι την τελική απόφαση για το ζήτημα αυτό έχει αποκλειστικά ο πρόεδρος της γείτονος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , εξέφρασε την Πέμπτη ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης .

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του CNN Now και το δημοσιογράφο, Χρήστο Παναγόπουλο, ο κ. Γιαλλουρίδης χαρακτήρισε την Αγία Σοφία «μνημείο που ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα, ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και διάστασης».

«Η δικαιοσύνη στην Τουρκία δεν είναι ανεξάρτητη, αλλά απολύτως ελεγχόμενη από τον πρόεδρο Ερντογάν. Λειτουργεί κατά παραγγελία. Είναι ανέκδοτο να λέμε ότι περιμένουμε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τουρκίας για την υπόθεση της Αγίας Σοφίας. Πρόκειται για ένα θέμα που χειρίζεται ο ίδιος ο Ερντογάν και κατά την εκτίμησή μου το χρησιμοποιεί, για να εκβιάζει τη Δύση και να πιέζει το χριστιανικό κόσμο της Ευρώπης», σημείωσε ο καθηγητής Γιαλλουρίδης.

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης στην Τουρκία, στην οποία των 44% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι το θέμα της Αγίας Σοφίας ανακινήθηκε από τον Ερντογάν, ώστε ο ίδιος να αποπροσανατολίσει τα εσωτερικά του ακροατήρια από τα προβλήματα που σοβούν στην τουρκική οικονομία, είπε:

«Λανθασμένη κίνηση το “χάδι” του δυτικού κόσμου προς την Άγκυρα»

Ερωτηθείς για τη στάση που θα πρέπει να τηρήσει η ελληνική πλευρά, αναφορικά με τις εξελίξεις στην Λιβύη και τη σταδιακή διείσδυση της Τουρκίας στη χώρα αυτή, ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης τόνισε πως «η Άγκυρα διεκδικεί ρόλο ηγεμόνα στην Λιβύη».

«Ωστόσο, η Λιβύη δεν είναι παρά ένα μόνο κομμάτι του σχεδιασμού της Τουρκίας, καθώς ταυτόχρονα κινείται προς το Αιγαίο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!