Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Γερμανία: Ανοίγει τα σύνορα με 31 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα
[CNN Greece]: Γερμανία: Ανοίγει τα σύνορα με 31 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα

[CNN Greece]: Γερμανία: Ανοίγει τα σύνορα με 31 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα

Η Γερμανία καταργεί την ταξιδιωτική προειδοποίηση για τους πολίτες των υπολοίπων μελών της Ε.Ε, τη Μεγάλη Βρετανία και τέσσερα κράτη της ζώνης Σένγκεν: Ελβετία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η DW, στις 15 Ιουνίου και εφόσον το επιτρέψει η πορεία διασποράς του κορωνοϊού η προειδοποίηση θα γίνει ταξιδιωτική οδηγία για κάθε μια από αυτές τις χώρες ξεχωριστά.

Ουσιαστικά, η χώρα δεν θα συνιστά πλέον στους πολίτες της να μην παραθερίσουν σε αυτές τις περιοχές, ενώ από τη λίστα θα εξαιρεθούν η Ισπανία και η Νορβηγία καθώς απαγορεύουν την είσοδο σε αλλοδαπούς και μετά την προαναφερθείσα ημερομηνία.

Η κατάσταση θα είναι υπό συνεχή παρακολούθηση και ανάλογα με τις εξελίξεις θα υπάρξουν τροποποιήσεις στη λίστα.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας , οι οδηγίες ενδεχομένως να περιλαμβάνουν και προειδοποιήσεις, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας. Όσο ισχύει η καραντίνα των 14 ημερών για όσους εισέρχονται στη χώρα, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους Γερμανούς να μην ταξιδεύουν εκεί.

Ο κ. Μάας κατέστησε, επίσης, σαφές ότι η Γερμανία θα μετατρέψει την οδηγία σε προειδοποίηση σε περίπτωση που ο αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε κάποια από τις χώρες ξεπεράσει τα 50 άτομα ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!