Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Φωτιά στον Μαρτίνο: Διάσπαρτες εστίες χωρίς ενεργό μέτωπο – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική (pics&vids)
[CNN Greece]: Φωτιά στον Μαρτίνο: Διάσπαρτες εστίες χωρίς ενεργό μέτωπο – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική (pics&vids)

[CNN Greece]: Φωτιά στον Μαρτίνο: Διάσπαρτες εστίες χωρίς ενεργό μέτωπο – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική (pics&vids)

Καλύτερη είναι η εικόνα της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στον ΜαρτίνοΦθιώτιδας, καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργόμέτωπο μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής, αλλά διάσπαρτες, μικρές εστίες.

Λόγω της καλής εικόνας, η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας που είχε αποκλειστεί νωρίτερα άνοιξε και στα δύο ρεύματα.

Σημειώνεται πως οι φλόγες ήταν πολύ κοντά στο εθνικό δίκτυο. Πολλοί πάντως από τους οδηγούς αξιοποίησαν τις εναλλακτικές διαδρομές που τους υπέδειξε η τροχαία, μέσα από τα χωριά Μαρτίνο, Λάρυμνα ‘Αγιος Ιωάννης και Κόκκινο, για να βγουν και πάλι στο ύψος του Κάστρου και να συνεχίσουν το ταξίδι τους, ενώ άλλοι περίμεναν υπομονετικά να μειωθούν οι καπνοί και να επιτραπεί και πάλι η κυκλοφορία των οχημάτων, την ίδια στιγμή που οι φλόγες βρίσκονταν μια ανάσα από την άκρη της εθνικής οδού.

Από πολύ νωρίς, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη για να μην περάσει η φωτιά την εθνική οδό και κατευθυνθεί σε κατοικημένες περιοχές. Παρά τους ισχυρούς ανέμους μπόρεσαν να ανακόψουν την πορεία της. Η φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία στις 3 το μεσημέρι, όταν έκανε στάχτεςδασικήπεριοχή με πουρνάρια, έφτασε σε καλλιέργειεςσιτηρών και προχώρησε προς στο χωριό Κάστρο, ενώ τόσο οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που ήταν ιδιαίτερα ισχυρές, όσο και οι εναέριες που ενισχύθηκαν, μπόρεσαν να ελέγξουν αρκετά από τα μέτωπά της πολύ νωρίς, με συνέπεια λίγο μετά τις 9 το βράδυ να την ελέγξουν περιμετρικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!