Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: ΕΥΔΑΠ: Δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης, το 50+1% στο δημόσιο
[CNN Greece]: ΕΥΔΑΠ: Δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης, το 50+1% στο δημόσιο

[CNN Greece]: ΕΥΔΑΠ: Δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης, το 50+1% στο δημόσιο

Διέψευσε κατηγορηματικά ότι τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Χαράλαμπος Σαχίνης και αναφέρθηκε στην απόφαση του ΣτΕ ότι θα παραμείνει δημόσια.

«Το δημόσιο πάντα θα κατέχει το 50 +1% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ, ενώ η ΕΥΔΑΠ Παγίων είναι 100% στο ελληνικό δημόσιο και δεν υπάρχει κανένα θέμα ιδιωτικοποιήσεων», ανέφερε ενημερώνοντας την Υποεπιτροπή Υδάτινων Πόρων της Βουλής.

Ο κ. Σαχίνης, ο οποίος ρωτήθηκε για την πολιτική των ΣΔΙΤ στην ΕΥΔΑΠ, υποστήριξε δεν θα αποφασίσει η επιχείρηση, αλλά το δημόσιο και σημείωσε πως εξ΄όσων γνωρίζει δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση.

«Απλά γίνεται μια ανάλυση. Μια ανάλυση που πάντα είναι καλό γίνεται και καλό είναι να μελετά κανείς τις εναλλακτικές», είπε και εξέφρασε την άποψη πως κατά τον ίδιο «η καλύτερη λύση είμαστε εμείς, η ΕΥΔΑΠ καθώς έχουμε την τεχνογνωσία και τους ανθρώπους. Και τα έχουμε κάνει καλά μέχρι σήμερα…».

Συμπλήρωσε ακόμη, στόχος είναι να πάει καλά η ΕΥΔΑΠ και -όπως είπε- μια εταιρεία, είτε δραστηριοποιείται όπως η ΕΥΔΑΠ σε μια ρυθμισμένη, είτε σε μια απελευθερωμένη αγορά, αυτό που χρειάζεται είναι ευελιξία.

Διαβεβαίωσε ακόμη, ότι «δεν δεν θα αυξηθεί η τιμή του νερού», αυτό είναι κάτι, ανέφερε, που το έχει πει και το υπουργείο, να μην υπάρξει δηλαδή, καμία παρέκκλιση από αυτή την πολιτική και να μην υπάρξει καμία αύξηση της τιμής του νερού για τον καταναλωτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!