Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Έρχονται ψηφιακές κλινικές μελέτες με τεχνητή νοημοσύνη και data scientists
[CNN Greece]: Έρχονται ψηφιακές κλινικές μελέτες με τεχνητή νοημοσύνη και data scientists

[CNN Greece]: Έρχονται ψηφιακές κλινικές μελέτες με τεχνητή νοημοσύνη και data scientists

Τις σοβαρές επιπτώσεις που είχε η πανδημία του COVID- 19 στο έργο των κλινικών μελετών, ως παράπλευρη απώλεια αλλά και την ανάγκη οι εμπλεκόμενοι φορείς να αποκτήσουν μία ασθενοκεντρική κουλτούρα, επεσήμαναν οι ομιλητές, στη διάρκεια του τελευταίου session «Κλινικές μελέτες: η μεγιστοποίηση της αξίας τους» της διαδικτυακής ημερίδας του ΣΑΦΕΕ, που οργάνωσε ο Σύνδεσμος την Πέμπτη 18 Ιουνίου.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα θετικά που αποκομίσαμε ως Ελλάδα από τη διαχείριση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, που είναι αναμφισβήτητα η ψηφιακή ενηλικίωση του κράτους αλλά και την ανάγκη για ένα ψηφιακό μοντέλο κλινικών μελετών, που θα βοηθήσει σημαντικά στο μέλλον τους ασθενείς, τη δημόσιαυγεία και την οικονομία.

Η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Ιατρικής από την πλευρά της, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός innovation forum, το οποίο θα καταγράφει τις ανάγκες όλων των φορέων που εμπλέκονται στις κλινικές μελέτες, με στόχο να αξιοποιηθούν όλα τα στοιχεία με αξιοπιστία και ακεραιότητα. Επίσης, ανοίγει ο δρόμος για εικονικές κλινικές μελέτες – virtual trials και αυτό μπορεί να αποδειχθεί ελπιδοφόρο νέο για τους ασθενείς, αλλά και όλο το σύστημα. Γενικότερα πάντως, οι άνθρωποι που εμπλέκονται με τις κλινικές μελέτες, θα πρέπει να γίνουν data scientists, όπως σημείωσαν οι ομιλητές.

Φυσικά, υπάρχουν και πολλά αρνητικά ακόμη στοιχεία, όπως η αναπροσαρμογή των συμβάσεων των κλινικών μελετών και ζητήματα που έχουν νομοθετηθεί από το 2019 και δεν εφαρμόζονται, καθώς και η ανάγκη για απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!