Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Επτά πρόσφυγες που έκαναν τη διαφορά εν μέσω πανδημίας
[CNN Greece]: Επτά πρόσφυγες που έκαναν τη διαφορά εν μέσω πανδημίας

[CNN Greece]: Επτά πρόσφυγες που έκαναν τη διαφορά εν μέσω πανδημίας

Είτε κατασκευάζοντας σαπούνι, είτε φροντίζοντας ασθενείς, είτε ψωνίζοντας για τους ευπαθείς, αυτοί οι πρόσφυγες από όλον τον κόσμο, συνέβαλαν, ο καθένας με τον τρόπο του, στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού .

Εδώ και περίπου δύο μήνες, η Κάρμεν Πάρα εργάζεται 12ωρες και 24ωρες βάρδιες ως μέλος του πληρώματος ενός ασθενοφόρου στο Περού που επισκέπτεται ύποπτα κρούσματα COVID-17 στα σπίτια τους και μεταφέρει τους σοβαρά αρρώστους στο νοσοκομείο.

Αν και κάποιες μέρες δεν βλέπει καθόλου τα τρία παιδιά της, τα οποία αφήνει στη φροντίδα μίας στενής φίλης, είναι περήφανη που έχει επιλεγεί ως μέλος της ομάδας διάσωσης για τον COVID-19.

«Είμαι χαρούμενη που δουλεύω, που στηρίζω ανθρώπους που έχουν ανάγκη», λέει η Κάρμεν, μια 35χρονη χήρα που εργαζόταν ως γιατρός στη Βενεζουέλα πριν ζητήσει άσυλο στο Περού το 2017.

Πέρασε τα πρώτα δύο χρόνια εργαζόμενη ως σερβιτόρα και βοηθός πωλήσεων, και στη συνέχεια ως γραμματέας πριν αναγνωριστεί το πτυχίο της στο Περού, μέσω του Γραφείου Προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών.

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, η Κάρμεν δεν είναι η μόνη πρόσφυγας που μάχεται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας. Από νοσηλευτικό προσωπικό και εκπαιδευτικούς, μέχρι ρεπόρτερ και εθελοντές, πολλοί πρόσφυγες βρίσκουν τρόπους να παίξουν έναν ρόλο ακόμη κι αν οι ίδιοι αντιμετωπίζουν απώλεια στην εργασία, την εκπαίδευση και την άμεση επαφή με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο τους τελευταίους μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!