Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Επιφυλακτικότητα συνιστά ο Πομπέο στο Ισραήλ στην προσάρτηση περιοχών της Δυτικής Όχθης
[CNN Greece]: Επιφυλακτικότητα συνιστά ο Πομπέο στο Ισραήλ στην προσάρτηση περιοχών της Δυτικής Όχθης

[CNN Greece]: Επιφυλακτικότητα συνιστά ο Πομπέο στο Ισραήλ στην προσάρτηση περιοχών της Δυτικής Όχθης

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο προέτρεψε τους Ισραηλινούς ηγέτες να λάβουν υπόψη τους «όλους τους παράγοντες» που εμπλέκονται στην προτεινόμενη ντε φάκτο προσάρτηση της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, έτσι ώστε αυτή να συμβαδίζει με το ειρηνευτικόσχέδιο της Ουάσινγκτον για το Μεσανατολικό.

Ο Πομπέο πραγματοποίησε μονοήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό ΜπενιαμίνΝετανιάχου και τον εταίρο του στον κυβερνητικό συνασπισμό, ΜπένιΓκαντς.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε στην ισραηλινή εφημερίδα Hayom ότι συζήτησε το ζήτημα της προσάρτησης «αλλά και πολλά άλλα ζητήματα που σχετίζονται με αυτό – πώς να αντιμετωπίσουμε όλους τους εμπλεκόμενουςπαράγοντες και πώς να βεβαιωθούμε ότι η κίνηση θα γίνει σωστά για να επιτευχθεί ένα αποτέλεσμα σύμφωνα με το όραμα της ειρήνης».

Έπειτα από 17 μήνες πολιτικού αδιεξόδου και έπειτα από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, η κυβέρνηση ενότητας του Νετανιάχου και του Γκαντς θα ορκιστεί αύριο Πέμπτη.

Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν για το μοίρασμα της εξουσίας προβλέπει την παρουσίαση μετά την 1η Ιουλίου της στρατηγικής για την εφαρμογή του αμερικανικού σχεδίου, το οποίο παρουσίασε τον Ιανουάριο η Ουάσινγκτον με στόχο την άρση του αδιεξόδου στο Μεσανατολικό.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει ότι η Ιερουσαλήμ θα είναι “η αδιαίρετη” πρωτεύουσα του “εβραϊκού κράτους” του Ισραήλ στο οποίο θα προσαρτηθεί η κοιλάδα του Ιορδάνη και οι περισσότεροι από 130 εβραϊκοί οικισμοί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!