Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Έντονη παρουσία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού κοντά σε Ρόδο και Κρήτη
[CNN Greece]: Έντονη παρουσία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού κοντά σε Ρόδο και Κρήτη

[CNN Greece]: Έντονη παρουσία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού κοντά σε Ρόδο και Κρήτη

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απέναντι στην τουρκική παρουσία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο , με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας να έχει καταρτίσει σχέδια για τυχόν επιθετική ενέργεια από πλευράς Άγκυρας.

Τη Δευτέρα στο ναύσταθμο του Ακσάζ απέναντι από τη Ρόδο, σημειώθηκε έντονη παρουσία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, γεγονός που δεν αιφνιδίασε τον ελληνικό στόλο καθώς εδώ και αρκετό καιρό έχει δημιουργηθεί ένα πλωτό τείχος στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η κινητικότητα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στοχεύει στην Λιβύη, με την Άγκυρα να θέλει να προχωρήσει σε αντίποινα μετά την επίθεση -αγνώστων μέχρις στιγμής- αεροσκαφών στη βάση αλ Ουατίγια.

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται σε θέσεις «κλειδιά» τόσο γύρω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όσο κυρίως στο «τόξο» Καστελόριζο – Κάρπαθος – Κάσος – Κρήτη. Μονάδες επιφανείας και υποβρύχια παρακολουθούν τις τουρκικές ενέργειες, με στόχο να γίνει γρήγορα αντιληπτή οποιαδήποτε κίνηση σκάφους, είτε ερευνητικού είτε πολεμικού, πριν λάβει καίρια θέση στην περιοχή.

Παράλληλα, ελληνικές πυραυλάκατοι βρίσκονται καθημερινά μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και ελέγχουν ολόκληρη τη ζώνη του νοτιοανατολικού Αιγαίου, παρουσία ελληνικών υποβρυχίων και Πολεμικής Αεροπορίας.

Νέα NAVTEX για τουρκική άσκηση ανοιχτά της Λιβύης

Νέα Navtex εξέδωσε το τουρκικό πολεμικό ναυτικό για άσκηση στα ανοικτά των ακτών τηςΛιβύης .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!