Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Ελλάδα και Αίγυπτος αίρουν την καραντίνα για τους ταξιδιώτες των δύο χωρών
[CNN Greece]: Ελλάδα και Αίγυπτος αίρουν την καραντίνα για τους ταξιδιώτες των δύο χωρών

[CNN Greece]: Ελλάδα και Αίγυπτος αίρουν την καραντίνα για τους ταξιδιώτες των δύο χωρών

Την άρση της καραντίνας για τους τουρίστες μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου αποφάσισαν οι δύο χώρες, σύμφωνα με την κοινή δήλωση στην οποία κατέληξαν ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και o Αιγύπτιος ομόλογός του, Χάλιντ Ελ Ανάνι.

Πρόκειται για την πρώτη αντίστοιχη τουριστική συμφωνία της Αιγύπτου με χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δύο χώρες αποσκοπούν πλέον στην ενίσχυση της συνεργασίαςστον τουριστικό τομέα για την επανεκκίνηση του τουριστικού κύματος μεταξύ τους, αναφέρεται σχετικά.

Η άρση της καραντίνας συνοδεύεται από την απόφαση ότι αν κάποιος τουρίστας νοσήσει σε μία από τις δύο χώρες θα μπορεί, εάν εκείνος το επιθυμεί, να μπορεί να επιστρέψει για νοσηλεία στην πατρίδα του, φτάνει να τηρηθούν τα ιατρικά πρωτόκολλα, που έχουν τεθεί από τους αρμόδιους φορείς.

Σημειώνεται πως τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Αίγυπτο έχουν εξαλειφθεί, ενώ το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων έχει επεκταθεί μέχρι τις 9.00 το βράδυ. Ιδιαίτερα αυστηρά είναι τα μέτρα στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα. Οι πελάτες κατά την είσοδό τους υποβάλλονται σε θερμομέτρηση, ενώ απολυμαντικά βρίσκονται σε όλους τους χώρους.

Στα καφέ και τα εστιατόρια τα τραπέζια βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Πριν καθίσουν οι πελάτες απολυμαίνονται ενώ πάνω στα τραπέζι μαζί με το κουβέρ υπάρχει πάντα απολυμαντικό υγρό. Οι σερβιτόροι φορούν υποχρεωτικά μάσκα και στις περισσότερες των περιπτώσεων γάντια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!