Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της: Πρεμιέρα στον τουρισμό με κανόνες και ελέγχους
[CNN Greece]: Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της: Πρεμιέρα στον τουρισμό με κανόνες και ελέγχους

[CNN Greece]: Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της: Πρεμιέρα στον τουρισμό με κανόνες και ελέγχους

Αίρονται από σήμερα οι περισσότεροι περιορισμοί για τον τουρισμό στην Ελλάδα, με τις πτήσεις του εξωτερικού να μπορούν πλέον να προσγειώνονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί υπό προϋποθέσεις και υγειονομικά πρωτόκολλα να δέχεται με όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλεια τουρίστες από το εξωτερικό, αφού όπως διαβεβαιώνουν όλοι οι αρμόδιοι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να περιοριστούν τυχόν εισερχόμενα κρούσματα κορωνοϊού .

Ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τρίτη, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία: «Θέλω να γνωρίζετε ότι έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στο ζήτημα της ασφάλειας και της δημόσιας υγείας. Ξέρουμε, το γνωρίζουμε, ότι ο πήχης είναι πάρα πολύ χαμηλά, θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη τουριστική περίοδος, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Ταυτόχρονα το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται έτοιμο να επέμβει για να στηρίξει εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «Είμαστε πάντα έτοιμοι -εφόσον χρειαστεί- να κάνουμε πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας».

Παράλληλα, έπειτα από δύσκολες διαπραγματεύσεις οι Βρυξέλλες κατέληξαν σε μία λίστα 14 χωρών, με τις οποίες τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να ανοίξουν από σήμερα τα σύνορά τους. Οι χώρες αυτές είναι: Αλγερία, Αυστραλία, Γεωργία, Ιαπωνία, Καναδάς, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νότιος Κορέα, Ρουάντα, Σερβία, Ουρουγουάη, Ταϋλάνδη, Τυνησία. Παράλληλα, η σύσταση αφορά και όσους προέρχονται από την Ανδόρα, το Μονακό, το Σαν Μαρίνο και το Βατικανό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!