Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: ΕΕ: Καταδικάζει την απέλαση της πρεσβευτή της από τη Βενεζουέλα
[CNN Greece]: ΕΕ: Καταδικάζει την απέλαση της πρεσβευτή της από τη Βενεζουέλα

[CNN Greece]: ΕΕ: Καταδικάζει την απέλαση της πρεσβευτή της από τη Βενεζουέλα

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας ΖοζέπΜπορέλ καταδίκασε σήμερα την απέλαση της πρεσβευτή της ΕΕ στη Βενεζουέλα και ανακοίνωσε μέτρα «ανταπόδοσης».

«Καταδικάζουμε και αρνούμαστε την απέλαση της πρεσβευτή μας στο Καράκας και θα λάβουμε μέτρα ανταπόδοσης», ανακοίνωσε ο Μπορέλ σε μήνυμά του στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Μόνο μια λύση κατόπιν διαπραγμάτευσης ανάμεσα στους Βενεζουελάνους θα επιτρέψει στη χώρα να εξέλθει από τη βαθιά κρίση της», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ΝικολάςΜαδούρο έδωσε χθες, Δευτέρα, προθεσμία 72ωρών στην επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης στο Καράκας για να εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα, αντιδρώντας στις κυρώσεις που υιοθετήθηκαν την ίδια ημέρα από την ΕΕ εναντίον 11 βενεζουελανών αξιωματούχων.

Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις σε βάρος 11 βενεζουελανών αξιωματούχων που εμπλέκονται σε ενέργειες κατά της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση του Νικολάς Μαδοόυρο, μεταξύ των οποίων ο ΛουίςΠαρά, ο οποίος επιχείρησε τον Μάιο να αντικαταστήσει τον ΧουάνΓκουαϊδό στην προεδρία του κοινοβούλιου.

Ο Γκουαϊδό αναγνωρίζεται ως προσωρινόςπρόεδρος της Βενεζουέλας από περίπου 50 χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!