Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: ΕΕ: Σε δράσεις για το κλίμα το 25% του προϋπολογισμού
[CNN Greece]: ΕΕ: Σε δράσεις για το κλίμα το 25% του προϋπολογισμού

[CNN Greece]: ΕΕ: Σε δράσεις για το κλίμα το 25% του προϋπολογισμού

Η αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της ΕΕ . Αντί της δημιουργίας ειδικού μέσου χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής , η Κομισιόν επέλεξε να ορίσει ένα ποσοστό-στόχο του προϋπολογισμού της ΕΕ που πρέπει να δαπανηθεί υπέρ της δράσης για το κλίμα.

Για την περίοδο 2014-2020, η ΕυρωπαΐκήΕπιτροπή είχε αναλάβει τη δέσμευση να δαπανήσει τουλάχιστον το ένα πέμπτο του προϋπολογισμού της ΕΕ (20 %) υπέρ της δράσης για το κλίμα. Για την περίοδο 2021-2027, η εν λόγω τιμή-στόχος αυξήθηκε στο 25 %.

Σύμφωνα με νέα επισκόπηση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο καθορισμός τέτοιων τιμών-στόχου μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των κλιματικών στόχων της ΕΕ, εφόσον για την παρακολούθηση των δαπανών χρησιμοποιείται αξιόπιστη μεθοδολογία, η οποία εφαρμόζεται με συνέπεια σε όλους τους τομείς πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακολούθηση των δαπανών που σχετίζονται με το κλίμα σημαίνει μέτρηση της χρηματοδοτικής συνεισφοράς των διαφόρων ενωσιακών πηγών χρηματοδότησης στην επίτευξη των στόχων για το κλίμα και αξιολόγηση της προόδου προς την υλοποίηση των εν λόγω στόχων δαπανών.

Πάντως, η κρίση του κορωνοϊού ενδέχεται να μεταβάλει τις πολιτικές προτεραιότητες, μετατοπίζοντας την εστίαση προς την αντιμετώπιση των απειλών για τη δημόσιαυγεία, την τόνωση της οικονομίας ή τη δημιουργία θέσεωναπασχόλησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!